Doslej negativni izvidi testiranj

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
23.03.2020 14:12

V zavodu Hrastovec so svoje delo zastavili tako kot velevajo zdajšnji strogi predpisi zaščite. Sprejeli so jih zaposleni in stanovalci. Pomoč vsem, tudi sorodnikom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Socialno-varstveni zavod Hrastovec.
Nina ZORMAN

V Zavodu Hrastovec s 632 stanovalci so v preteklih dneh opravili 11 testov pri stanovalcih, devet je bilo do današnjega opoldneva negativnih, na dva izvida še čakajo. Opravili so tudi tri teste pri delavcih v zavodu, dva testa sta bila negativna na en izvid še čakajo. Kot pravi Andreja Raduha, direktorica zavoda Hrastovec, zaščitno opremo imajo in jo sproti nabavljajo, pač glede na možnost oskrbe: "Dejstvo je, da imamo premalo nekaterih vrst mask to sta tačas FFP 3 in FFP 2. Pri našem delu spoštujemo navodila, standarde in smernice, ki jih usklajujemo z navodili pristojnih služb v državi. Delovne procese smo prilagodili tako, da preprečujemo okužbo s koronavirusom. Naši zunanji uporabniki imajo stalen stik z nami, v zavodu pa je 24 ur na dan dosegljiva medicinska sestra, ki je ves čas na razpolago in pripravljena pomagati ter svetovati."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta