Društva v občini Miklavž skupaj za prepoznavnost občine

DT
28.03.2020 01:05

Turistično društvo Miklavž pripravlja številne prireditve, skrbi za razvoj, a brez drugih društev, ne bi šlo, izpostavi predsednica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prikaz ličkanja, ki izumira
Td Miklavž

"Za nami je devet let uspešnega delovanja," pravi Sonja Horvat Tušek, predsednica TD Miklavž na Dravskem polju. Toliko časa je minilo od spomladi 2011, ko so se dogovarjali za ponovni zagon delovanja že ustanovljenega TD in so nato imeli še ustanovni občni zbor. Volitve v organe upravljanja društva sicer opravijo vsaka štiri leta. Društvo šteje 124 članov, ki za financiranje dejavnosti prispevajo naročnino, sicer se pretežno financirajo iz sredstev, pridobljenih od občine Miklavž na Dravskem polju. Nekaj se nabere tudi sponzorstev in donacij, sicer pa so bili tudi že uspešni pri razpisih LAS Lastovice in Mariborske razvojne agencije.

Zlasti najmlajšim želijo predstaviti nekdanja opravila na kmetijah.
Td Miklavž

Prikazujejo stare običaje

"Trudimo se ustvariti pogoje za večjo turistično prepoznavnost vseh krajev v naši občini, občanom in društvom pa nudimo možnost sodelovanja in iskanja skupnih interesov na različnih prireditvah in dogodkih, na katerih prikazujemo tudi stare običaje in navade ter jih tako ohranjamo za naše otroke in vnuke," razlaga predsednica. V preteklih mandatih je TD Miklavž tako zelo uspešno razvijalo svoje dejavnosti in poglabljalo sodelovanje z drugimi društvi iz občine. Skupaj tako že več let izvajajo različne prireditve in dogodke ter tako aktivno vplivajo na razvoj turizma v občini Miklavž.

Na Pozdravu jeseni razstavijo tudi jesenske pridelke.
Td Miklavž

Izziv oblikovanje nove ponudbe

"Poleg vodenja in ogledov nam je izziv oblikovati dodatno turistično ponudbo, med drugim tudi s sprehajalno potjo okoli ribnikov. Skupaj z lokalnimi ponudniki in posamičnimi društvi iz naše občine, ki smo lani pristopili k novonastali destinaciji Visit Ravno polje, se bomo še tesneje povezovali. Turistom bomo nudili nove turistične produkte in s tem možnost za turistični razvoj občine," dodaja predsednica TD Miklavž.

Salamijada v domu kulture Miklavž je dobro obiskana.
Dušan Janžek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta