Društvo upokojencev Lenart: 70 uspešnih let je za njimi

Marjan Toš
26.09.2021 04:00
Društvo upokojencev (DU) Lenart, ki ga od letošnjega poletja kot predsednik vodi Stanko Cartl, je med najaktivnejšimi društvi v lenarški občini. Članice in člani društva se radi družijo in sodelujejo v mnogih aktivnostih, saj si s tem krajšajo čas in lažje premagujejo vsakdanje tegobe, ki jih pestijo v jeseni življenja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstava ročnih del je bila uvod v praznovanje 70-letnice Društva upokojencev Lenart. Foto: DU Lenart
DU Lenart

Društvo ima dober delovni načrt in raznolike programe, s katerimi nameravajo pritegniti še več članov in članic. Kot nam je povedal Viktor Zemljič: "Članom zagotavljamo različne oblike druženja oziroma njihove aktivnosti v posameznih športnih sekcijah ali drugih skupinah, kot so kartanje, šahiranje, izdelava ročnih del, udejstvovanje v pevski skupini, ki nam vsako družabno srečanje popestri s svojim izbranim petjem in se tudi z veseljem odzove povabilu na različne javne nastope, ter literarna aktivnost v domu za starejše in druge prostovoljne dejavnosti. Organizacija izletov pa je najštevilčnejša oblika druženja naših članov, pa čeravno je to v trenutnih zdravstvenih razmerah izredno zahtevno in finančno obremenjujoče za naše člane."

Prejšnji predsednik društva Franc Belšak v prenovljeni društveni kuhinji Foto: Aleksandra Papež
Aleksandra Papež

Letos potovali na Gorenjsko

V DU Lenart so nadvse zadovoljni z letošnjim izletom na Gorenjsko, ki so ga organizirali v juniju, in na družabno srečanje članov DU Lenart, ki je bilo 31. julija pri ribiškem domu v Zgornjem Konjišču. Na takratnem zboru,ki se ga je udeležilo 150 njihovih članov, so izvedli tudi redni volilni občni zbor DU Lenart, saj ga zaradi epidemije koronavirusa spomladi niso mogli izvesti.

Izvolili so novi upravni odbor DU Lenart, ki ga bo v štiriletnem mandatnem obdobju vodil Stanko Cartl, potrdili program dela in finančni načrt za leto 2021. Balinišče in kegljišče v športnem parku Polena in strelišče za streljanje z zračno puško so prizorišča, kjer se lenarški upokojenci in upokojenke, ki se zanimajo za te športne panoge, redno srečujejo in skrbijo za dobro telesno in duševno počutje. Z upokojenci iz Benedikta, Svete Ane in Cerkvenjaka so se poleti že srečali na rekreativnem kolesarjenju in tovrstna športna srečanja bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Ljudske pevke DU Lenart Foto: Stanko Cartl
Stanko Cartl

Pripravili razstavo ročnih del

Uvodna prireditev v praznovanje njihove društvene 70-letnice je bila nedavna razstava del marljivih članic njihove sekcije ročnih del, ki jo vodi Breda Čeh Ambruš. V sodelovanju z Domom sv. Lenarta, Medobčinskim društvom invalidov Lenart, VDC Polž iz Maribora, enoto Mravlja iz Lenarta, in s slikarko Gabrijelo Klobasa so v lenarški občinski Avli Jožeta Hudalesa postavili zanimivo razstavo del njihovih spretnih rok. Mnogi so si jo z zanimanjem ogledali, nam je ob koncu še povedal Viktor Zemljič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta