Falskim upokojencem epidemija postavila načrte na glavo

ŠTR
27.12.2020 06:00
Odpadle številne načrtovane aktivnosti Društva upokojencev Fala, ki pa je letos prejelo občinsko priznanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob letošnjem 8. marcu so se še lahko družili v tolikšnem številu. 
Društvo upokojencev Fala

Planirali smo druženja, zabave, ekskurziji, športne aktivnosti in ne nazadnje humanitarne dejavnosti, s katerimi smo vsako leto polepšali dan jubilantom in najranljivejšim članom. Začela so se kegljaška tekmovanja, organizirali smo zabavo na dan žena, potem pa sta prišla 13. marec in razglasitev epidemije," o letošnjem letu, v katerem nič ni šlo po načrtih, ki so si jih zastavili v Društvu upokojencev Fala, razlaga predsednica Dragica Jamnik. Slovesno so nameravali obeležiti tudi 70-letnico obstoja društva, a slovesnost je odpadla, zato (še) niso dobili priznanja Zveze društev upokojencev Slovenije, podelili bi tudi druga priznanja. Je pa društvo na svečani seji občinskega sveta Občine Selnica ob Dravi v oktobru prejelo občinsko priznanje kot pomemben sooblikovalec življenja v občini.

V letnem načrtu, ki so ga potrdili junija na občnem zboru, so imeli dve ekskurziji, a je korona določala število potnikov v avtobusih in bi bil prevoz prevelik finančni zalogaj. Odpadlo je martinovanje, tudi novoletna zabava. "Predsedniki društev upokojencev Ruše, Smolnik, Fala in Selnica smo se dogovorili, da bi bila izvedba naših tradicionalnih Iger po naše preveč tvegana, zato nismo mogli prevzeti odgovornosti za izvedbo," še odpadle načrte niza Jamnikova. So pa izvedli stezni kegljači 13. Lešnikov memorial, ko so se odprli športni objekti. Obe kegljaški sekciji društva sta tudi nadaljevali ligaške tekme, dokler spet ni prišlo do prepovedi. "Veseli smo sicer, da so v ruskem kegljanju sestavile tekmovalno ekipo tudi naše ženske," doda predsednica.

Ob tem so opravljali tudi humanitarno dejavnost, čeprav ne z obiski na domu, temveč s pošiljanjem voščil po pošti. Poslali so jih jubilantom ob okroglih obletnicah, pet članov je praznovalo 80 let, eden 90 let, kar sedem njihovih članov pa ima že več kot 90 let. "Obiskali jih bomo v letu 2021, ko bo mogoče." Tudi tradicionalno obdarovanje so izvedli po pošti, jubilantom, bolnim in invalidom, vseh je bilo 41, so poslali voščilnico in darilno kartico. Čeprav imajo dolgoletno tradicijo, dlje časa niso imeli ustreznih društvenih prostorov na Fali. Stara pisarna je bila dotrajana, vlažna in brez elektrike. Lani so se tako z županjo Vlasto Krmelj dogovorili, da lahko uporabljajo občinski prostor za sestanke. Tako so sedež Društva upokojencev Fala prenesli v Selnico. Letos so prostore v pritličju občinske stavbe lepo prenovili. "S tem imamo zagotovljene dobre pogoje za delo," še sporoča predsednica društva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta