Folklora: Iščejo nove plesne pare za nastope doma in v tujini

Katarina Trstenjak
13.01.2019 05:00

V KUD Franca Ilca iz Loke-Rošnje iščejo nove plesne pare, ki bi pri njih zaplesali folkloro.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z nastopa folklorne skupine iz Loke - Rošnje v Beltincih
KUD Franc Ilec

Edina folklorna skupina v občini Starše (poleg šolskih folkloristov), iz Kulturno-umetniškega društva (KUD) Franca Ilca Loka - Rošnja, je proti koncu leta objavila novico, da iščejo nove plesne pare, ki bi se jim pridružili na številnih nastopih v Sloveniji in tujini. Kot je dejal predsednik društva Marjan Malek, se na poziv za zdaj ni odzval še noben pogumen plesni par, ki bi se pridružil dvanajstim parom, ki trenutno plešejo v skupini. Od tega so štirje pari iz domačega okolja.
"Razlog, da so stari pari nehali plesati, je tridesetletno redno nastopanje v FS KUD Franca Ilca Loka - Rošnja, v veteranski skupini pa niso več pripravljeni sodelovati. Če želiš sodelovati v JSKD, mora biti skupina mlajša," razloge, da nekaterih znanih domačih obrazov več ne vidimo na plesnih odrih, pojasni Malek. V društvu še zmeraj veliko poudarka dajejo plesu, saj redno nastopajo na revijah in srečanjih. Tudi njihovi načrti so še zmeraj usmerjeni v folklorno dejavnost na prireditvah doma, v dvorani v Rošnji, na prireditvah v občini in okolici. V novem letu načrtujejo sodelovanje na festivalih in prireditvah v Donji Voći, Mali Subotici, Doboj Istoku ter sodelovanje na območnih revijah in državnem srečanju v veteranskih folklornih skupinah.
"Junija načrtujemo 12. mednarodni otroški folklorni festival Regratov cvet. V večernem programu bodo nastopale tudi odrasle folklorne skupine," načrte v novem letu razgrinja predsednik društva. Je pa v društvu močna zasedba godcev ljudskih viž, ki so lani nastopili tudi na državnem srečanju v Kopru. Tudi godci bodo nadaljevali številne nastope, marca bodo izvedli srečanje ljudskega godenja in petja v Rošnji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta