(FOTO) Najstarejši stanovalec Doma upokojencev Ptuj zdrav in veder slavi 101. rojstni dan

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
18.01.2021 13:55
Zadnje leto Maks Kampl skupaj z ženo živi v kidričevski enoti ptujskega doma upokojencev, kjer so mu danes pripravili praznovanje. Možakar, čil in še vedno zvedav, je povabil na srečanje čez leto.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maksu Kamplu je vse dobro zaželela tudi Vesna Šiplič Horvat, direktorica DU Ptuj. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Maksu Kamplu, ki danes praznuje 101. rojstni dan, so najprej vse dobro poleg domačih zaželeli sostanovalci iz ptujske enote doma upokojencev v Kidričevem, kjer z ženo Marto, ki šteje 93 let, prebiva, odkar je dopolnil sto let. "Zdaj sva v domu in lepo nama je tukaj, kjer vsi lepo skrbijo za nas stanovalce in se vedno kaj dogaja. Zbolela nisva, sva se pa že cepila in zdaj bova lahko brez skrbi odšla tudi na kak daljši sprehod po našem parku," je ob snidenju porekel možakar, urejen, čil in dobre volje. "Marsikaj se človeku zgodi v tako dolgem življenju, a slabe stvari sem vedno pozabil, dobre ohranil v spominu in jih delil naprej. Zadnje mesece smo bili bolj zaprti tukaj v domu, a se je vedno kaj dogajalo in vsi zaposleni so lepo skrbeli za nas. Je pa tako, da mora človek tudi sam poskrbeti, da je življenje takšno, kot si ga želi. Jaz še vedno gledam, da se vsako jutro skrbno uredim, potem pa berem, z ženo ustvarjava, poskrbiva tudi za telovadbo, pa zapojem si še vedno zelo rad, ne samo enkrat, pač pa večkrat na dan," je porekel Maks, ki so ga prišli s pesmijo razvedrit tudi njegovi pevski kolegi, ljudski pevci KPD Stane Petrovič Hajdina, s katerimi je prepeval že vse od ustanovitve skupine, bil je celo njen ustanovitelj.

Maks Kampl z ženo Marto. Foto: Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR

V društvu je deloval tudi kot amaterski igralec, režiser in organizator prireditev "Poleg službe, dolga leta sem bil direktor Kmetijske zadruge na Hajdini, sem se vedno ukvarjal s kulturo in sodeloval v raznolikem društvenem dogajanju v naši hajdinski občini. Ko sem se upokojil, sem poprijel za delo v Društvu upokojencev Hajdina, bil desetletja tudi predsednik, ob 60. letnici društva pa so mi podelili tudi naziv prvega častnega člana društva. "Zdaj naš Maks, resnično velik človek, svojo dobro voljo širi tukaj v našem domu. V njegovi družbi se vedno kaj dogaja in, tak kot je, nas vedno nagovarja s svojo energijo," pravi Vesna Šiplič Horvat, direktorica Doma upokojencev Ptuj. Njegova sin Ljubo in hči Renata z družinama pa dodajata, da očetu Maksu energije resnično nikoli ni manjkalo in je bil vedno poln načrtov, kaj je še dobro narediti v življenju, da bo to polno tako velikih kot drobnih spominov. Slavljencu, najstarejšemu stanovalcu ptujskega doma upokojencev, je prišel čestitat tudi hajdinski župan Stanislav Glažar, ki ga je razveselil s fotografijami preteklih praznovanj, ko je Maks Kampl vselej poskrbel, da je bilo njegovo  veselo in polno obujanja spominov.

Maksu so prišli zapet in zaigrat njegovi ljudski pevci s Hajdine. Foto: Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR
Maksu Kamplu je v imenu Hajdinčanov čestital župan Stanislav Glažar. Foto: Slavica PIČERKO PEKLAR
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta