Franc Kure edini z več kot 600 keglji

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
03.09.2022 05:40

V Rušah nadaljujejo tradicionalni turnir, na katerem so za najboljše zagotovljene denarne nagrade

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Stoklas naj bi keglje v Rušah podiral v prihodnjih dneh.
Andrej Petelinšek

Na že dvanajstem kegljaškem turnirju Ruše open 2022, ki poteka na štiristeznem kegljišču v ruškem športnem parku, se je na stezah zvrstilo že več kot 60 kegljačev in kegljačic. Z izjemo dosežka Franca Kureta do zdaj ni bilo vrhunskih rezultatov. Kure, član KK Ruše, je podrl 616 kegljev in edini presegel mejo 600 podrtih kegljev. Na drugem mestu je Kuretov klubski soigralec Matic Kreuh, ki je podrl 595 kegljev, na tretjem pa Jani Steržaj (Konstruktor Maribor) s 589 podrtimi keglji. Med registriranimi kegljačicami s 558 podrtimi keglji vodi Majda Grahor (Remoplast Radlje).

Prireditelji v prihodnjih dneh pričakujejo nastope še nekaterih vrhunskih kegljačev, med njimi članov mariborskega Konstruktorja, ki bi lahko ogrozili trenutno vodilnega Kureta, s še posebnim zanimanjem pričakujejo nastop Uroša Stoklasa, ki se je aprila letos vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov, potem ko je na kegljišču v Radljah keglje podiral neprekinjeno 24 ur. Stoklas sicer velja za enega najuspešnejših slovenskih kegljačev, na največjih tekmovanjih je osvojil kar 34 kolajn, s 734 podrtimi keglji je slovenski rekorder.

Do konca turnirja - finale bo v soboto, 17. septembra - je na voljo devet tekmovalnih dni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta