Gasilci PGD Bistrica ob Dravi sokrajanu priskrbeli električni skuter

Špela Pokeržnik
09.01.2021 05:00
Sokrajanu, ki se je poškodoval v delovni nesreči, bodo tako olajšali vsakdan.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gasilski dom v Bistrici ob Dravi 
Arhiv Pgd Bistrica Od Dravi

S srčnimi dejanji, dobrodelnostjo lahko ljudje ponovno povežemo tkanino življenja, zašijemo luknje in raztrgana mesta. Čeprav s tem ne moremo spremeniti poteka dogodkov, pa lahko spremenimo smisel in pogled na svet. Vrednote solidarnosti so ob iztekajočem se letu pokazali gasilke in gasilci iz PGD Bistrica ob Dravi, ki so pomagali sokrajanu.

Člani PGD Bistrica ob Dravi in Rdečega križa ob predaji električnega skuterja
Pgd Bistrica Ob Dravi

Pred skoraj letom dni sta negotovost in žalost posegli v družino Zajfrid. Dušana Zajfrida, očeta štirih otrok, je doletela težka delovna nesreča. Posledica hude poškodbe je sedaj ohromelost od pasu navzdol, zaradi česar je pristal na invalidskem vozičku. "Gasilci iz PGD Bistrica ob Dravi smo tega usodnega dne sodelovali v intervenciji pri tej nesreči. Ko smo izvedeli za posledice, smo ostali brez besed, orosile so se nam oči ob misli, kako je ta dogodek usodno zaznamoval življenje družine Zajfrid, zlasti Dušana, ki nam je gasilcem pred nesrečo večkrat prostovoljno pomagal pri raznih udarniških akcijah," je dogodke čustveno predstavila Sanja Hleb Oset iz vrst gasilcev PGD Bistrica ob Dravi.

V želji, da bi ponesrečenemu in njegovim domačim pomagali pri premagovanju ovir, so se podali tudi v tujino. "S pomočjo donatorja Bojana Dogše iz Nizozemske smo priskrbeli vsestransko uporaben električni skuter, ki bo našemu Dušanu pomagal na poti neodvisnosti pri vsakodnevnih opravilih," pravijo v PGD Bistrica ob Dravi. Pri tem so jim nesebično priskočili na pomoč člani Krajevne organizacije Rdečega križa iz Ruš, ki so brezplačno uredili prevoz v Slovenijo.

Električni skuter so mu predali na zadnji decembrski dan in tako polepšali praznične trenutke družini Zajfrid. "Gasilci in gasilke smo na ta način skušali izkazati zahvalo in hkrati povrniti del dobrote, ki smo je deležni vse leto od lokalne skupnosti. Krajani nam pomagajo z različnimi prispevki in donacijami ter omogočijo nemoteno delovanje in pripravljenost gasilske enote PGD Bistrica ob Dravi na intervencije," je še zaključila Sanja Hleb Oset.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta