Gimnazija Ptuj: To leto je zanje izjemno

Hojka Berlič Hojka Berlič
14.09.2019 04:58

V novem šolskem letu nadaljujejo številne dogodke ob praznovanju 150-letnice. Leto 2019 je posebno tudi zaradi dosežkov dijakov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mitja Koderman (drugi z leve) je osvojil bronasto medaljo na mednarodni kemijski olimpijadi. 
Gimnazija Ptuj

Gimnazija Ptuj začenja prav posebno šolsko leto, saj letos praznuje 150-letnico obstoja. Učitelje in dijake ob tem čaka še kar nekaj vrhuncev praznovanja jubileja. Že 20. septembra bo v dominikanskem samostanu slavnostna akademija za vabljene goste. "S svojo prisotnostjo nas bodo počastili minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, ptujska županja Nuška Gajšek in številni drugi.

Zbornik v tiskani in e-obliki

Ob slavnostnem dogodku bodo gostje prejeli zbornik ob 150-letnici Gimnazije Ptuj, ki izide v septembru. Izšel bo tudi kot elektronska knjiga. V jubilejnem letu načrtujemo še izid osebne poštne znamke, ki nastaja v sodelovanju s Filatelističnim društvom Ptuj, in priložnostno filatelistično razstavo s področja kartofilije z naslovom Ptuj na starih razglednicah s poudarkom na razglednicah s podobo Gimnazije Ptuj, ki bo na ogled od 16. do 30. septembra v prostorih Gimnazije Ptuj," pojasnjuje tamkajšnji ravnatelj Boštjan Šeruga.
Pripravljajo tudi objavo zbirke Zgodba moje gimnazije, Gimnazije Ptuj na portalu Kamra. "Še posebej se veselimo dejavnosti Stopamo v prihodnost z nekdanjimi ptujskimi gimnazijci, ko se bomo pri pouku družili in spoznavali življenje in ustvarjanje različnih nekdanjih generacij dijakov in dijakinj. Decembrsko prireditev v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj ob izteku jubilejnega leta pa bomo namenili vsem, ki se čutijo povezane z nami. Predstavili bomo, kaj smo med praznovanjem doživeli in ustvarili, katere spomine smo obudili in katere svoje prijatelje spoznali ali se z njimi znova srečali," je še preostalo dogajanje v jubilejnem letu povzel Šeruga.

Zgodovinski dosežki

Je pa po besedah ravnatelja Gimnazije Ptuj za šolo tudi uspešno poletje, saj so njihovi dijaki v tem času dosegli izjemne dosežke na mednarodnih tekmovanjih. Njihov dijak Mitja Koderman je tako prejemnik bronaste medalje na 51. kemijski olimpijadi, ki je letos potekala v Parizu. "Mitja je svoje odlično znanje in razumevanje kemije kazal vsa štiri leta šolanja na ptujski gimnaziji. To nadarjenost je potrjeval s samimi zlatimi priznanji na tekmovanjih iz znanja kemije. Januarja se je udeležil izbirnega tekmovanja za kemijsko olimpijado. Izmed več kot sto dijakov slovenskih gimnazij se je zlahka uvrstil v nadaljnje priprave in preverjanja, pri čemer je pokazal največ znanja med vsemi in se tako uvrstil v slovensko olimpijsko ekipo," je razložil Šeruga.

Gal Zmazek (spodaj desno) s slovensko ekipo na srednjeevropski matematični olimpijadi v Pardubicah na Češkem.
Gimnazija Ptuj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta