Glasbena šola Slovenska Bistrica je podelila šest priznanj in nagrad Sozvočje. Kdo so prejemniki?

Irena Brdnik
06.11.2022 04:30

Andrej Šmon, učitelj klarineta, je letošnji prejemnik častne nagrade za življenjsko delo za pomembne pedagoške in umetniške dosežke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Šmon ob prejemu nagrade za življenjsko delo iz rok ravnateljice Glasbene šole Slovenska Bistrica Radmile Bikić Magdić
Foto Brbre

Letošnje nagrade Sozvočje, ki jih Glasbena šola Slovenska Bistrica podeljuje na dve leti, so podeljevali 19. oktobra. Priznanje za izjemne glasbene uspehe sta prejela flavtistka Larisa Mesarič in klarinetist Aljaž Čuček. Za izjemne uspehe na področju plesa je priznanje prejela plesalka Pia Capl Škrinjar. Priznanje za pomembne pedagoške in umetniške dosežke je bilo podeljeno učiteljici klavirja in korepetitorki Mateji Pleteršek. Priznanje za sodelovanje je prejela Turistična agencija Sajko.

Andrej Šmon, sicer tudi prejemnik Gerbičeve nagrade leta 2018, je poleg poučevanja na slovenjebistriški glasbeni šoli, kjer poučuje 37 let, pred tem pa je štiri leta poučeval v Slovenj Gradcu, tudi član ansambla Štirje kovači, Pihalnega orkestra Slovenj Gradec in Big banda Slovenska Bistrica. Ob prejemu častne nagrade za življenjsko delo za pomembne pedagoške in umetniške dosežke je povedal: "Veseli me, da puščam za sabo pozitivno sled." Razložil je še, da je njegovih 15 učencev uspešno opravilo sprejemne izpite na akademiji in glasbenem konservatoriju ter se danes poklicno ukvarjajo z glasbo.

Prav tako je mnogo njegovih učencev na tekmovanjih dosegalo dobre rezultate. Glede na to, da ga je v mladosti ljubezen zapeljala v Slovensko Bistrico, pa je tudi občinstvu ob podelitvi nagrade ganjen povedal: "Ko sem prišel v Slovensko Bistrico, kjer so takrat že bili dobri glasbeniki, ki so me lepo sprejeli, mi je takrat veliko pomenilo. Danes pa lahko rečem, da imam privilegij, da sem lahko del bistriške zgodbe dobrih glasbenikov." Na svečanosti v viteški dvorani slovenjebistriškega gradu so podelitev z glasbenimi in plesnimi nastopi obarvali umetniki domače glasbene šole - Revijski orkester pod vodstvom Valterja Kukoviča, solistka Tadeja Pančič in plesalci baletnega oddelka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta