Grad vabi na zimsko pravljico

ŠTR
05.01.2019 07:02

Ogledi 700 let starega gradu bodo do 13. januarja še dodatno bleščeči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grad Fala je odet v praznične luči.
Grad Fala

Milan Slavič je s sodelavci v minulem prazničnem decembru grad Fala odel v posebne lučke in okrasje. Okoli tisoč obiskovalcev so našteli in še vabijo na ogled njihove Pravljične dežele. "Vsi ljudje dobre volje so vabljeni, da se nam pridružite in uživate ob vodenem ogledu Pravljice na gradu Fala v soju tisočerih lučk. Čas se bo ustavil ob toplem čaju ali kuhančku, gospodinje gradu pa vas bodo postregle s toplo grajsko obaro. Vzemite si čas in obiščite več kot 700 let star grad Fala," so zapisali v vabilu. Vodeni ogledi potekajo ob sobotah in nedeljah ob 17. uri in 18.30. Se je pa treba za ogled predhodno najaviti in rezervirati termin po telefonu 040 220 599 (vsak delavnik do 15. ure) ali elektronskem naslovu info@gradfala.si. Ogledi bodo še do 13. januarja. Na gradu je prisoten tudi fotograf in vsi obiskovalci Pravljične dežele bodo prejeli brezplačno fotografijo.
Na gradu sicer pripravljajo številne prireditve, kot so poroke, gledališke predstave, lepotna tekmovanja, delavnice, zbor starodobnih vozil, literarni večeri, srečanja in druženja s slovenskimi graščaki. Grad zajema osemnajst opremljenih soban, trinajst prostorov, nekoč namenjenih služinčadi, grajsko ječo, ledenico, grajsko kapelo, grajsko dvorišče ter prireditveni prostor s 400 sedišči na gospodarskem dvorišču s pivnico in viteško dvorano. Slavič je restavriral vse kleti, 38 sob je opremljenih s pohištvom, to domovanje pa si je mogoče ogledati tudi sicer, ne le v tem prazničnem času, in to vsak konec tedna, ko se vanj "preseli grof Maksimiljan Slavič z ožjimi sodelavci". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta