Hoče - Slivnica: Ob občanih nagrajena tudi občina

Damijan Toplak Damijan Toplak
10.10.2020 05:30

Ob občinskem prazniku priznanja prizadevnim krajanom, aktivnim na različnih področjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občina Hoče - Slivnica je s Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje - SIQ iz Ljubljane prejela certifikat za sistem vodenja kakovosti po zahtevah standarda ISO 9001:2015.
Občina Hoče - Slivnica

Občina Hoče - Slivnica je prejela mednarodni standard kakovosti ISO 9001:2015. Certifikat je na nedavni proslavi ob občinskemu prazniku županu Marku Soršaku podelil direktor področja ocenjevanja sistemov vodenja pri SIQ Miloš Seražin. S proslavo, ki je bila v manjšem obsegu in v skladu s priporočili NIJZ, so zaznamovali tudi 22. občinski praznik. Praznični večer sta z glasbenim nastopom popestrila Benjamin in Katarina Pregl.

Jože Fras častni občan

Častni občan Občine Hoče - Slivnica je odslej tudi Jože Fras, ki je pomemben košček mozaika skoraj vseh društev Hotinje vasi in širše. Dolga leta je bil član Kulturnega društva Milke Zorec, kjer je poleg plesa opravljal tehnične naloge in vodil knjižnico. Je soustanovitelj Strelske družine Franca Lešnika - Vuka Hotinja vas in AMD Orehova vas. Aktiven je bil v Športnem društvu Partizan Hotinja vas in član krajevne skupnosti. Bil je tudi dolgoletni krvodajalec, njegov največji doprinos pa je viden pri PGD Hotinja vas.

Hoško-slivniški župan Marko Soršak je predal naziv častnega občana občine Hoče - Slivnica Jožetu Frasu.  
Boštjan Selinšek

Pohvale so prejeli še Andreja Robič, Počitniški dom Jelka, Katica Zupan in DU Slivnica. Županova priznanja so šla v roke Slavka Škorca, športno aktivnega člana DU Slivnica, Boštjanu Horvatu, ki je poveljnik občinskega štaba civilne zaščite, ter pisatelju in dramatiku Tonetu Partljiču, ki je otroška leta preživel v Hočah in v romanu Nebesa pod Pohorjem (2016) Hoče omenil najmanj 136-krat.

Priznanje čebelarju, gasilcu, župniji ...

Priznanja občine so podelili Jožetu Žuraju, ki prostovoljno pomaga na delovnih akcijah in v društvih ter je aktiven član Območnega združenja slovenskih častnikov Maribor - enota Slivnica, čebelar s 30-letnim stažem in eden od ustanoviteljev Čebelarskega društva Slivnica. Priznanje so prejele slivniške prostovoljke projekta Starejši za boljšo kakovost življenja in Zvonko Petrovič starejši, ki je vse od upokojitve aktiven član DU Slivnica, zlasti na področju balinarstva. Priznanje je prejela tudi Marija Cvetko, dolgoletna članica Kulturnega društva Hoče, kjer se je vključila v ženski pevski zbor in potem ustanovila mešani pevski zbor. Pa Anica Bergauer, ki je od ustanovitve aktivna članica Turističnega društva Reka Pohorje in aktivistka KORK Reka Pohorje in Hoče. Prav tako je priznanje prejela Tatjana Demšič, dolgoletna članica KORK Hoče in Reka Pohorje.

Župan Marko Soršak je spregovoril na slovesnosti ob občinskem prazniku.
Občina Hoče-slivnica

Občinsko spominsko plaketo je prejel Boštjan Frangež, gasilski poveljnik, ki je pripomogel h gradnji novega gasilskega doma v Bohovi. Bronasti občinski grb so podelili Župniji Slivnica pri Mariboru, kjer so pred propadom rešili kaplanijo. Srebrni občinski grb Jeep Club Pohorje, ki letos praznuje 25 let delovanja, zlati občinski grb pa Združenje rezbarjev modelarjev lesa Slovenije, ki deluje 20 let in med drugim prireja v Slivnici noč čarovnic.

Podeljene so bile tudi nagrade za najlepše urejeno okolico Zlati kostanj. Prvo mesto je pripadlo Aniti Brlič, drugo Hermini Krajnc in tretje Tomislavu in Rozaliji Habjanič

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta