(INTERVJU) Porod v času epidemije: "Odhod domov je dobil posebno veličino"

Hojka Berlič Hojka Berlič
15.04.2020 15:43

Predstojnica ginekološko-porodnega oddelka Splošne bolnišnice Ptuj o izzivih, ki jih prinaša delo v času epidemije, in prizadevanjih, da bi porod ostal enkraten dogodek, ki ga partnerja delita v čim večji meri

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Predstojnica ginekološko-porodnega oddelka ptujske bolnišnice Damijana Bosilj rada poudari, da je njihov moto ustvariti porodnišnico, v kateri bi delali v skladu s strokovnimi priporočili in istočasno dali ženskam občutek, kot da rodijo doma. Številni načini poroda in lajšanja bolečine, od lani tudi z epiduralno analgezijo, pa carski rez v spinalni anesteziji s prisotnostjo očeta in ne nazadnje možnost sobivanja partnerjev na oddelku so gotovo prispevali delež k temu, da je ptujska porodnišnica v zadnjih letih beležila porast števila porodov. Kljub temu da se je zaradi epidemije koronavirusa marsikaj spremenilo, pa se tudi v tem času zaradi razmer okleščena ekipa zaposlenih trudi, da bi porod ostal enkraten dogodek, ki si ga v največji meri, kolikor je le mogoče, delita oba partnerja.

Damijana Bosilj, predstojnica ginekološko-porodnega oddelka Splošne bolnišnice Ptuj: "Pomembno je, da pri vsaki stvari temeljito premislimo, ali je tveganje zgoščevanja pacientov na oddelku in v ambulantah večje kot korist posega. Potem je bolje, da še malo počakamo." 
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta