Jakobski Dol: Pri vinarjih na dan odprtih vrat rekorden obisk

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
10.07.2021 04:00
Dogodke ob krajevnem prazniku že tradicionalno začenjajo z dnevom odprtih vrat jakobskih vinarjev.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Spominska fotografija na dan odprtih vrat Foto: Anita Kirbiš
Anita Kirbiš

Niz Jakobovih prireditev v juliju, ob krajevnem in župnijskem prazniku, v Jakobskem Dolu vsako leto začnejo jakobski vinarji s tradicionalnim dnevom odprtih kleti. Tako je tudi letos kljub vročini prva julijska sobota v Jakob privabila številne od blizu in daleč. "Veseli smo, da se povečuje število navdušenih in zadovoljnih obiskovalcev. Letos smo beležili rekorden obisk, prodali smo 700 degustacijskih kozarcev, vseh obiskovalcev pa je bilo čez tisoč. Še si bomo prizadevali izboljšati in širiti turistično in gostinsko ponudbo Jakoba," je bila zadovoljna predsednica Turistično vinogradniškega društva Jakob Martina Kraner Puntnar.

"Cela ulica nori" pri Vinih Matečko Foto: Anita Kirbiš
Anita Kirbiš

Na info točki v Gostilni in vinoteki Žmavc, pa tudi pri vseh sodelujočih vinarjih (Vinogradništvo Mulec, Vina Senekovič, Vina Bračko, Vina Matečko, Vina Kraner Plateis, Vinogradništvo Šlebinger, Vina Kauran in Vinogradništvo Ornik) je bilo mogoče kupiti degustacijski kozarec, s katerim so obiskovalci lahko obiskali vse kleti. Prejeli so tudi kuponček za buteljko vina po izboru, tri srečneže pa bodo v naslednjih dneh vinarji razveselili še s svojimi izdelki.

Obiskovalci so lahko ob kakovostnih vinih, od suhih, polsuhih do sladkih, za katera so vinarji prejeli vrsto priznanj, pokusili tudi različne prigrizke. Nekateri so vinsko cesto prepešačili, drugi prekolesarili, nekateri so se prevažali z domiselno prirejenimi prevoznimi sredstvi od traktorjev, oldtajmerjev do štirikolesnikov, večina z avtomobili, vsi pa so bili nagrajeni s čudovitimi razgledi. Ob največkrat slišanem Na zdravje! sta se slišala tudi glas harmonike in ubrano petje vinskih napitnic, pri nekaterih vinarjih pa so za dobro voljo skrbele različne zasedbe, tudi DJ. Očitno je tak dogodek postal prikladen tudi za veseljačenje ob dekliščini in fantovščini, čemur smo bili priča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta