Javne službe Ptuj: Ponosni na številne certifikate in projekte

25.09.2021 04:00
So med prvimi prejemniki certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Opravljajo tudi brezplačne vožnje in odstranjevanje snega.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Direktor Javnih služb Ptuj Alen Hodnik prejema certifikat od ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja. Foto: Matic Kremžar
Matic Kremžar

Vse več podjetij in organizacij pri nas posveča pozornost izboljšanju delovnega okolja za večje zadovoljstvo zaposlenih ter družbeno odgovornemu delovanju. Med njimi je 62 podjetij in organizacij, ki so se lani in letos prijavila v postopek za pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Nosilec projekta, Ekvilib Inštitut - s partnerji Gospodarsko zbornico Slovenije, Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije in Združenjem delodajalcev Slovenije - jim ga je podelil nedavno.

Tudi brezplačne vožnje ter odstranjevanje snega

Med prvimi 14 prejemniki certifikata so tudi Javne službe Ptuj, saj je, kot pravijo v javnem podjetju, družbena odgovornost ena njihovih temeljnih vrednot, kaže se v odnosu do narave in okolja, do uporabnikov njenih storitev, zaposlenih in poslovnih partnerjev. "Družbena odgovornost do zaposlenih se izraža z motiviranjem, izobraževanjem, s skrbjo za izboljševanje delovnih pogojev in z notranjim komuniciranjem. O družbeni odgovornosti in uspešnosti podjetja pričajo številni prejeti certifikati in družbeno odgovorni projekti, ki jih je podjetje izvedlo v preteklih letih," pravijo v podjetju, ki je v preteklosti že prejelo certifikat Družini prijazno podjetje za zagotavljanje usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih, certifikat bonitetne odličnosti AAA, certifikat finančne zanesljivosti gospodarskega subjekta ter certifikat Voda iz pipe.

Med podpisom pogodbe o revitalizaciji: županja Ptuja Nuška Gajšek in Alen Hodnik, direktor Javnih služb Foto: Arhiv Mo Ptuj
Arhiv Mo Ptuj

Med drugim so se z željo po zmanjšanju količine odpadne embalaže pridružili projektu ministrstva za okolje in prostor Imam svojo vrečko ter vsem gospodinjstvom na območju ptujske občine podarili bombažno nakupovalno vrečko, ki je namenjena večkratni uporabi in prispeva k bolj zdravemu in čistemu okolju. "Družbena odgovornost Javnih služb Ptuj se kaže tudi v posluhu do pobud lokalnega okolja. Tako je zaživel projekt Šoferko, s katerim Javne službe Ptuj z Mestno občino Ptuj in Zvezo šoferjev in avtomehanikov starejšim občanom Ptuja omogočajo brezplačen prevoz z električnim avtomobilom. V zimski sezoni družba zagotavlja brezplačno storitev strojnega pluženja za starejše in invalidne osebe, ki sami ne zmorejo odstraniti večjih količin snega," še naštevajo v javnem podjetju.

Uresničujejo pričakovanja lokalnega okolja

Po besedah direktorja družbe Alena Hodnika certifikat pomeni predvsem potrditev, da so njihove smernice delovanja, zastavljeni cilji in vizija usklajeni s pričakovanji družbe in lokalnega okolja: "Že ves čas delovanja družbe se trudimo partnerjem olajšati izvedbo projektov, ki so v javnem interesu. Zagotovo bo pridobljeni certifikat utrdil položaj družbe v okolju, vsem tistim, ki bi naše sodelovanje potrebovali, pa dal signal, da smo tukaj."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta