K Račkim ribnikom na oddih ali rekreacijo

Bruno F. Fras
15.03.2020 03:26

Veliki in Mali ribnik ter ribnik Gajič, sestavljajo Račke ribnike. A to še ni vse. V bližini so še Turnovi ribniki, ribniki v Grajevniku in akumulacija Požeg.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ribniki vabijo
Bruno F. Fras

Poznate ta čudoviti krajinski park? Jaz sem ga šele v teh dneh prvič bolje spoznal. Tu lahko popotnik ali turist doživi presenečenje na vsakem koraku, če le dobro opazuje to čudovito naravo in je dovolj potrpežljiv.
V parku so tri skupine Račkih ribnikov (Veliki ribnik, Mali ribnik in ribnik Gajič). Med Račkimi ribniki je največji Veliki ribnik (20 hektarjev), najbolj stalna vodna rastlina pa je rogoz. Občasno se na vodni površini razbohoti ščitolistna močvirka. Ribnik Gajič z 8,5 hektarja površine pa ima malo vegetacije. Če se ribnik prične polniti v poznospomladanskem obdobju, se v njem razbohotijo kopenske rastline, ki so tam tudi tedaj, ko je ribnik že poln, običajno vse tja do zime. Mali ribnik loči od Velikega ribnika le nasip. Obrežne vegetacije v njem skorajda ni, zato pa je toliko več plavajoče. Tu raste vodni orešek, ob robovih pa vodna leča.

Sprehajalce pričakajo lepo urejena okolica in klopi, na katerih lahko posedijo. 
Bruno F. Fras
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta