Kegljačice Miklavža se kmalu vrnejo v prvo ligo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.05.2022 03:00

Po osmih letih uspešnega nastopanja v 1. A-ligi so izpadle v 1. B-ligo so v pravkar končani sezoni tekmovanje končale na devetem, zadnjem mestu, z zgolj tremi točkami. Njihova kapetanka je odločena, da se kmalu vrnejo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po neuspešni sezoni kegljačice Miklavža z optimizmom pričakujejo novo.
Klubski Arhiv

Za kegljačicami Miklavža je najslabša sezona od leta 2014, ko so prvič zaigrale v slovenski 1. A-ligi in so bile presenečenje tekmovalne sezone. V letih zatem so v državnem prvenstvu igrale spremenljivo, osvajale so mesta pod vrhom lestvice. Še enkrat so zaigrale na mednarodnem prizorišču, leta 2018, ko so osvojile tretje mesto na državnem prvenstvu, v Apatinu so nastopile na po moči tretjem tekmovanju mednarodne kegljaške zveze, pokalu NBC, in osvojile dvanajsto mesto.

Kegljačice Miklavža po lanski sezoni, ko so z optimizmom pričakovale prihajajočo. 
Arhiv kluba

"Za nami je sezona, ki jo želimo čim prej pozabiti. Čaka nas igranje v 1. B-ligi, tekmice bodo zahtevne, toda naš cilj je vrnitev v elitno slovensko ligo," je odločna kapetanka ekipe Miklavža Sonja Jurančič. "Pred minulo sezono smo verjeli, da lahko osvojimo mesto, ki bi nam zagotavljalo obstanek v ligi, žal se to ni zgodilo. Med prvenstvom smo imele težave najprej zaradi covida, nato še zaradi drugih bolezni in poškodb, tako da smo na redkih tekmah zaigrale z vsemi najboljšimi. Priložnost za dokazovanje so dobile nekatere mlajše igralke, a so plačale davek za neizkušenost," je dodala Jurančičeva.

Ženska kegljaška ekipa Miklavža leta 2018
Sašo Bizjak

"Ekipa Slovenj Gradca ima izkušeno tekmovalno vrsto, je tudi kompaktna, kar je potrdila z igro na svojem kegljišču in tudi na zahtevnem kegljišču v dvorani Tabor. Korošice so zasluženo napredovale," še priznava Jurančičeva. "Upam, da bodo našemu klubu ostale zveste vse kegljačice, ki so igrale v minuli sezoni, in da bodo mlajše dobile več priložnosti za nabiranje izkušenj in dokazovanje. V minulih letih je naša ekipa dokazala, da lahko uspešno nastopa na domačih tekmovanjih in na tekmovanjih v tujini, ki so nam prinesla veliko zadovoljstva. Prepričana sem, da se nam bo želja po vrnitvi v elitno ligo izpolnila," je optimistična Jurančičeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta