Kegljanje društev in klubov upokojencev: Na državno prvenstvo ekipi iz Starš in Pragerskega

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
31.07.2021 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vodje ekip in najboljši v posamični konkurenci s pokali Foto: Mirko Farasin
Mirko Farasin

Klub upokojencev Bezena je na domačem kegljišču gostil in organiziral izbirno tekmovanje za državne športne igre v kegljanju s kroglo na vrvici Zgornje podravske pokrajinske zveze društev in klubov upokojencev. Začelo se je s kegljaško himno, ki so jo zapeli člani in članice Kluba upokojencev Bezena, nato pa so zbrane nagovorili Mirko Farasin, predsednik Kluba upokojencev Bezena, Vlado Jurišič, predsednik športne komisije pri PZDU Maribor, ki je po tem, ko je vodja tekmovanja Rajko Todorovski obrazložil pravila, s tremi meti na kegljišču oznanil začetek tekmovanja.

"Na tokratnem tekmovanju je nastopilo 14 moških in osem ženskih petčlanskih ekip s skupno 110 tekmovalci in tekmovalkami, vsak je na imel na voljo pet metov na polno in na čiščenje, tekmovanje je potekalo po dvokrožnem ustroju, za ekipni rezultat pa so veljali po štirje najboljši dosežki. Naše tekmovalke so se izkazale s tretjim mestom, slabši dan so tokrat imeli naši tekmovalci," je povedal Farasin.

Ženska ekipa KU Bezena (od leve): Jožica Štanc, Anica Miglič, Jožica Farasin, Zala Marinšek, Slavica Orozel Foto: Mirko FARASIN
Mirko Farasin

Ekipno so med moškimi zmagali tekmovalci DU Starše (470 podrtih kegljev), ki so se tudi uvrstili na državno prvenstvo. Druga je bila ekipa DU Spodnja Polskava (463 podrtih kegljev) in tretja ekipa DU Hoče (462 podrtih kegljev). Moška ekipa Bezene je s 461 podrtimi keglji osvojila peto mesto. Med posamezniki je najboljši rezultat dosegel Jože Karapetrič iz DU Hoče s 127 podrtimi keglji.

V tekmovanju ženskih ekip so slavile tekmovalke DU Pragersko (443 podrtih kegljev) in se prav tako uvrstile na državno prvenstvo. Druga je bila ekipa DU Marjeta (442 podrtih kegljev) in tretja ekipa KU Bezena (417 podrtih kegljev). Najboljša posameznica je bila Jožica Černoga iz DU Pragersko, ki je podrla 121 kegljev. Tekmovanju in podelitvi pokalov je sledilo druženje.

Kegljaška sekcija v Klubu upokojencev Bezena deluje pet let, kolikor je star tudi klub, pred tem pa je osem let delovala pod okriljem Društva upokojencev Bezena. "Dvostezno kegljišče smo pri domu krajanov v Bezeni smo zgradili s prostovoljnim delom, s klubskimi sredstvi in sredstvi sponzorjev," je dodal Farasin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta