Knjižnica na Pragerskem v novih prostorih

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
29.10.2018 13:23

Prostori krajevne knjižnice na Pragerskem po novem trikrat večji. Na voljo tudi čitalnica in dva računalnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi prostori knjižnice na Pragerskem
Igor Mlakar

Na Pragerskem so pred kratkim tudi uradno odprli nove prostore krajevne knjižnice. V prenovljenih prostorih nekdanjega vrtca je enota Knjižnice Josipa Vošnjaka pridobila trikrat večje, svetle prostore, kjer je dovolj polic za vse knjižnično gradivo. Hkrati so pridobili prostor za čitalnico ter razne dejavnosti in prireditve. Knjižnica je prej delovala v utesnjenih prostorih večnamenske dvorane.
"Prejšnji prostori so bili veliki slabih 50 kvadratnih metrov, zato nismo imeli čitalniških in računalniških mest. Novi prostori knjižnice so trikrat večji, veliki so 156 kvadratnih metrov. Poleg čitalnice sta na voljo dva računalnika, kjer lahko uporabniki poiščejo različne informacije. Seveda pa so prostori namenjeni tudi za druženje, navezovanje stikov, ki so v manjšem kraju še toliko bolj pristni," je povedala Patricija Breznikar, direktorica Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica.
Knjižnična dejavnost na Pragerskem se je začela že leta 1946 z Ljudsko knjižnico, ki so jo vodile prostovoljke, šele pred dobrimi dvajsetimi leti pa je prešla pod okrilje Knjižnice Josipa Vošnjaka. Pred selitvijo je bila knjižnica na Pragerskem odprta le ob sredah in sobotah, sedem ur na teden, odslej pa je odprta v ponedeljek, sredo in petek, skupno 19 ur. Nove prostore so slovesno odprli Ivan Žagar, župan občine Slovenska Bistrica, Patricija Breznikar in Matej Arnuš, predsednik krajevne skupnosti Pragersko - Gaj. V kulturnem programu so nastopili učenci Osnovne šole Antona Ingoliča Spodnja Polskava - Podružnične šole Pragersko in otroci Vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica s Pragerskega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta