Ko gospodinja izdelke na ogled postavi

Aleksandra Papež
24.10.2018 13:50

Tudi gospodinje iz Trnovske vasi so z razstavo dale svoj prispevek k občinskemu praznovanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na otvoritvi dobre volje ni manjkalo.
Aleksandra Papež

Društvo gospodinj Trnovska vas, ki je lani obeležilo zavidljivih 40 let delovanja, je tudi letos v sklopu praznovanja 20. obletnice občine Trnovska vas pripravilo razstavo v prostorih večnamenske dvorane v Trnovski vasi. Razstavo so slovesno odprli pretekli četrtek. Ob tej priložnosti je predsednica društva gospodinj, Marica Maguša, povedala: "Tudi gospodinje želimo doprinesti k občinskemu praznovanju. Tudi drugače s pekovskimi in kuharskimi izdelki sodelujemo na številnih prireditvah v našem kraju."

Od hrane do kvačkanih izdelkov

Širina ustvarjanja in marljivost gospodinj se kaže v raznovrstnosti razstavljenih izdelkov. Od njihove primarne dejavnosti - kulinaričnih izdelkov - vloženega sadja in zelenjave, marmelad, omak, sokov, drobnega suhega peciva in pekovskih izdelkov iz kvašenega testa do kvačkanih prtičkov in drugih kvačkanih izdelkov. Letos so se preizkusile še v izdelovanju okrasnih košaric iz odpadnega papirja. Posebno pozornost pritegnejo vrtni in poljski pridelki, katere so gospodinje pridelale same. K sodelovanju so letos povabile domačina, sicer študenta gradbeništva, Davida Majcna. David je razstavil rezbarske izdelke. "Veselje do narave izvira že iz otroštva, od tod tudi moje zanimanje za les. Oče je bil moj vzornik, saj je tudi sam veliko izdeloval iz lesa."

Z otvoritve razstave gospodinj
Aleksandra Papež

Gospodinje tudi umetnice

David se z izdelovanjem izdelkov iz lesa ukvarja zadnji dve leti. Pri poteku izdelave pa mu na pomoč priskoči brat Aleksander, ki ga bolj veseli kovaštvo. Tokrat je razstavil sklede, žlice, kuhalnice ipd. Pomen ustvarjanja in domačega pa je pohvalil tudi župan občine Trnovska vas, Alojz Benko. Prireditev je povezoval Janko Krajnc, predsednik Kulturnega društva Trnovska vas, ki je prispevalo kratek kulturni program. Ker so gospodinje po svoje umetnice, so se jim na otvoritvi pridružile Nika Viher in Katrina Rozman na klavirju, Lucija Brumen s pomenljivo deklamacijo o minevanju ter Klara Muršec, učenka domačina Siniše Čeha, ki je vse razveselila z diatonično harmoniko. Tako domačno in zanimivo je v Trnovski vasi. Ogled razstave je mogoč do konca oktobra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta