Laporski šolarji uspešni v različnih tekmovanjih

31.10.2021 05:40
Na OŠ Gustava Šiliha Laporje so dodobra popestrili šolo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na tekmovanju Hitri lončki
OŠ Gustava Šiliha Laporje

Na OŠ Gustava Šiliha Laporje so pred mesecem zaključili petletni projekt Popestrimo šolo 2016-2021. Projekt, ki sta ga sofinancirala Slovenija in EU iz Evropskega socialnega sklada, je za šolo dragocena pridobitev. Kolektivu se je pridružil sodelavec za polni delovni čas, učenci so bili deležni popestritve pouka in mnogih popoldnevov, vikendov in počitnic. V projektu Popestrimo šolo so izvajali neposredne vzgojno-izobraževalne dejavnosti, ki niso del rednega izobraževalnega programa in niso financirane iz javnih sredstev. Načrtovali so jih tako, da so se posvetili učenčevim individualnim potrebam, primanjkljajem ali nadarjenostim.

Otroci so tedensko pripravljali zdrave zajtrke, hodili na pohode, sodelovali na športnih dogodkih, obiskovali mladinske delavnice, spoznavali poklice, se ukvarjali s prostovoljstvom, zbirali star papir, zamaške ter skrbeli za šolski vrt in nasad malin, ki so ga zasadili sami. Urili so se v raziskovalnem delu in se z raziskovalnimi nalogami dokazovali na državni ravni. Poletne počitnice so začeli s POŠolskim taborom in končali s poletnimi pripravami za tekmovanje Male sive celice, letos pa tudi za tekmovanje Hitri lončki. Na obeh tekmovanjih so dosegli vidne rezultate in se uvrstili na studijsko snemanje tekmovanja na RTV Slovenija.

"V petih letih se je nabralo mnogo spominov. Učenci pa znajo hitro izpostaviti tisto najboljše. Vedno znova so izpostavljena druženja s sosednjimi šolami. Nepozabne spomine so jim pustili dogodki, kjer smo se povezali z OŠ Kajetana Koviča Poljčane (ples Divji zahod, Escapeschool) ali OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec (ogled odbojkarske tekme v Stožicah, ogled svetovnega prvenstva v biatlonu na Pokljuki). Ne smemo pozabiti nagradnih izletov, ki smo jih lahko omogočili učencem znotraj projekta. Peljali smo jih v trampolin park WOOP! v Ljubljano in v Arbada Park na Ptuj. Za konec projekta smo jim omogočili stopiti v čevlje slaščičarjev v Izobraževalnem centru Piramida Maribor, od koder so se naše učenke vrnile z zlato medaljo za najboljšo pohorsko gibanico," pravi Mateja Zupanec, vodja projekta POŠ na OŠ Gustava Šiliha Laporje.

V okviru projekta so spodbujali sodelovanje z drugimi javnimi zavodi, gospodarskimi družbami in nevladnimi organizacijami v lokalnem in strokovnem okolju. "Ponosni smo na doseženi kazalnik 223, kar pomeni, da smo v petih letih primere dobre prakse, ki so nastali znotraj projekta Popestrimo šolo, prenesli na 223 različnih strokovnih delavcev osnovnih šol. Vse izvedene dejavnosti pomenijo prispevek k razvoju inovativnih učnih okolij in uvajanje prožnih oblik učenja v vzgojno-izobraževalni proces, k čemur si prizadeva sodobno šolstvo. Na OŠ Gustava Šiliha Laporje smo dokazali, kaj vse se da narediti in ponuditi učencem, če mislimo in delamo za dobrobit učenca kot bodočega zrelega državljana," dodaja Mateja Zupanec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta