Markovci: Naposled potrdili lokacijo za dom starostnikov

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
08.03.2020 04:59

Gradnja doma starejših, ki naj bi zaživel kot medgeneracijski center, se lahko začne, so sklenili občinski svetniki, ki pa bodo ustanovili posebno komisijo za nadzor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gradilo se bo v središču vasi.
Slavica Pičerko Peklar

Svetniki občine Markovci so, po burnih razpravah v preteklosti, ko so večkrat zavrnili predlagani občinski podrobni prostorski načrt (OPPN), s tem pa tudi gradnjo doma starejših v občinskem središču, pred tednom dni le prisluhnili željam občanov in OPPN sprejeli. S tem so prižgali zeleno luč za dolga leta načrtovano gradnjo medgeneracijskega centra na lokaciji med osnovno šolo, vrtcem in pokopališčem.
Za parcelo, na kateri bo dom zgradil za zdaj še neznan investitor, je občina, s soglasjem svetnikov, namenila 370 tisoč evrov. Tam, ob meji s pokopališčem, je že uredila manjši park in pričakovati je, da bodo dom starejših za blizu 150 ljudi v Markovcih zgradili v prihodnjih letih. Opozicijski svetniki, ki so v enajstčlanskem občinskem svetu v večini, so svoje soglasje z izbrano lokacijo povezali z imenovanjem tričlanske komisije, ki bo spremljala izbor investitorja in nadzorovala finančno konstrukcijo projekta.
"V Markovcih si nikakor ne želimo nadstandardnega doma upokojencev, kjer si bivanja naši ljudje ne bi mogli privoščiti. Potrebujemo dom, ki bo cenovno dosegljiv tudi tistim, ki prejemajo nizke pokojnine," pravijo opozicijski svetniki. Vidno si je po sprejetju OPPN oddahnil markovski župan Milan Gabrovec, ki napoveduje, da bodo zdaj skupaj nadaljevali s pripravo projektov in dokumentacije, ki je potrebna za začetek gradnje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta