Medgeneracijski športni center v Spodnji Kungoti postaja resničnost

Miha Dajčman Miha Dajčman
01.01.2022 05:00

Občinski svet potrdil rekordni proračun za leto 2022 v skupni višini 7,9 milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tako bo videti Medgeneracijski športni center v Spodnji Kungoti.

Občina Kungota

V zadnje leto prvega mandata na mestu županje Kungote Tamara Šnofl vstopa dobre volje. "Veliko smo že postorili, leto 2021 pa prinaša številne nove investicije in rekorden proračun," napoveduje Šnoflova. Žal ji je le, da v minulih tednih občina ni izvedla prazničnega programa, ki ga je načrtovala, so pa kljub temu po krajih potekale nekatere aktivnosti, ki so popestrile dogajanje.

Proračun za leto 2022 znaša 7,9 milijona evrov. V kratkem pogovoru nam je Tamara Šnofl predstavila najpomembnejše investicije, ki se jih bodo lotili na občini. Med osrednjimi projekti v letu 2022, ki vplivajo na širšo javnost, bo dodatno asfaltiranje lokalnih cest, v prihodnjem letu naj bi uredili in preplastili dodatne tri kilometre poti. "Upamo, da bo v prihodnjem letu realizirana tudi ureditev regionalne ceste s kolesarsko potjo, ki povezuje Maribor in Zgornjo Kungoto. Ta investicija je odvisna od države, bi pa nam veliko pomenilo, če bi se realizirala," pojasni in poudari, da ni vse odvisno od dela Občine Kungota.

Veliko pozitivnih odzivov je sprožila novica, objavljena dva dni pred božičem - podpisana je bila pogodba za izgradnjo Medgeneracijskega športnega centra v Spodnji Kungoti. "Danes je pomemben dan za našo občino," je pisalo na spletni strani občine. Županja pa je na svojem facebook profilu zapisala: "Nekoč sanje, danes resničnost."

Do "resničnosti" bo minilo še nekaj časa, a velik del je že postorjen, pravi Šnoflova. "V prostorih naše občine je narejen še zadnji administrativni korak za izgradnjo medgeneracijskega centra v Spodnji Kungoti. V projektu se je našel prostor tudi za nogometni klub Kungota in nogometno šolo Kungota," je pojasnila. Projekt po njenih besedah pomeni veliko za kraj, nogometni klub in otroke iz okolice. Izgradnja centra se bo začela v prvi polovici leta 2022, trajala pa naj bi dobro leto.

Investiralo se bo tudi v drugih krajevnih skupnostih, napoveduje Tamara Šnofl. V Zgornji Kungoti bodo povsem obnovili športno igrišče ob osnovni šoli, novi športni park pa bo osvetljen z za okolje prijazno razsvetljavo. Na Plaču bodo nadaljevali z ureditvijo vodovoda. V Spodnji Kungoti se bo po obnovi mostu v naselju Gradiška v letu 2022 začela tudi obnova mostu Fifolt. V Svečini se že ureja osrednji trg, priprave na izgradnjo vaškega trga potekajo tudi za Jurij ob Pesnici, v letu 2022 si občina želi pridobiti gradbeno dovoljenje za novi trg. "Urejanje vaških središč nam je v velikem interesu. Smo obmejna občina in pomembno je, kakšen vtis dajemo, ko se v Slovenijo pripeljejo ljudje iz tujine. Hkrati je zelo pomembno, kako se v svojem kraju počutijo domačini. Če je kraj lepo urejen, se bodo dobro počutili tudi naši občanke in občani," pravi Tamara Šnofl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta