Mednarodno sodelovanje: Španci pri nas nabirali izkušnje

ŠTR
09.06.2019 00:44

Lovrenška šola se bo po sodelovanju s partnerji iz Španije še prijavljala na mednarodne projekte.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Irena Črešnar (druga z desne) v Cuenci s kolegi iz tujine
Osebni Arhiv

Z majem se je sklenilo mednarodno sodelovanje OŠ Lovrenc v projektu Erasmus+ s partnerji iz Španije, ki so jih našli na portalu eTwinning. Navezali so stik s konzorcijem iz Castille–La Manche ter skupaj prijavili projekt eTies – eVezi. "Učitelji naše šole naj bi šli na opazovalno prakso na štiri španske šole, njihovi učitelji pa bi prišli na našo šolo. Žal je bil projekt odobren samo Špancem. Zato smo se odločili in sodelovanje nadaljevali kot eTwinning projekt," je pojasnila koordinatorica projekta Irena Črešnar.
Februarja lani so prišli za dva tedna španski učitelji v Lovrenc, da so opazovali delo učiteljev in učencev v razredih, šolski sistem in metode ter oblike pouka. Sodelovali so na dnevih dejavnosti, športnem dnevu, kulturnem dnevu ter naravoslovnih dejavnostih. Tudi sami so pripravili nekaj ur z učenci, predstavili so jim špansko kulturo, športnike ter pri gospodinjstvu z učenci pripravili tipično jed iz La Manche. Sodelovali so tudi z učitelji, si ogledali Slovenijo. Po prihodu v Španijo so na svojih šolah poročali o vtisih in novo pridobljenih znanjih. Projekt se je nadaljeval tudi v tem šolskem letu. "Ves čas sem sodelovala s koordinatorico iz Španije.
Novembra lani sva z ravnateljico Marijo Osvald Novak sodelovali na Rokusovi mednarodni konferenci ravnateljev osnovnih in srednjih šol Mednarodni projekti, kako jih najti – kako dobiti? v Ljubljani. Predstavili sva vse naše trenutne Erasmus+ projekte, med drugim tudi projekt eTies – eVezi," je še povedala Črešnarjeva, ki se je nato ob zaključku projekta letos udeležila tudi mednarodne konference v Cuenci ter okrog dvesto petdesetim poslušalcem predstavila Slovenijo, Lovrenc na Pohorju, šolo ter cilje projekta. Predstavila je kompetence, ki jih je šola kot ustanova ter učitelji in učenci kot udeleženci projekta pridobila. Nato je španski učitelj Alberto Garcia Garces predstavil svoje poglede na njihovo šolo ter vse kompetence, metode in oblike dela, ki so jih pridobili z opazovalno prakso pri nas.
"Ker je bilo sodelovanje s Španci tako dobro, smo se odločili, da bomo nadaljevali še naprej. Zasnovali smo nov projekt in ga tudi prijavili," je še sklenila Črešnarjeva. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta