Minister za kulturo Ptujčanom obljubil pomoč

ps
10.04.2019 17:16

Zoran Poznič, minister za kulturo, je obiskal direktorje kulturnih institucij in napovedal (finančno) podporo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nuška Gajšek, ptujska županja, in minister za kulturo Zoran Poznič
Slavica PIČERKO PEKLAR

Ministrstvo za kulturo bo za začetek reševanja ptujske arheološke zbirke poskrbelo za menjavo trohnečih zabojnikov, v katerih je že nekaj let spravljena dragocena zbirka. Skupaj z Mestno občino Ptuj in Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož pa bo ministrstvo v prihodnje poiskalo najustreznejšo rešitev tudi za predstavitev arheološkega bogastva in nadaljevalo z deli na ptujskem gradu.
Minister Zoran Poznič se je med današnjim obiskom na Ptuju, ki je "en sam kulturni spomenik", srečal z direktorji tamkajšnjih kulturnih ustanov in organizatorji odmevnih poletnih festivalov, ki jih bo ministrstvo tudi finančno podprlo. Skupaj s sodelavci se je minister za kulturo seznanil s ptujsko kulturno danostjo, da bodo lahko skupaj načrtovali prihodnost. "Mesto seveda ne zmore vsega narediti samo, zato smo tukaj mi. Tudi ko gre za reševanje vprašanja ustanoviteljstva in sofinanciranja Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož. V prihodnje bomo za skupno mizo sedli z vodstvom muzeja, župani in dorekli, kako in kaj. Vedeti pa je treba, da ne moremo nikogar prisiliti, da sodeluje v zgodbi, ki si je ne želi."
Nuška Gajšek, ptujska županja, je dejala: "Ministru smo predstavili aktualne zadeve na kulturnem in kulturno varstvenem področju, delegacijo ministrstva popeljali po mestu in med drugim obiskali Mestno gledališče Ptuj, upravo Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož in Knjižnico Ivana Potrča Ptuj. Seznanili smo ga seveda tudi s kandidaturo Ptuja za EPK 2025."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta