Ministrica soglasja za direktorico SVZ Hrastovec (še) ni dala

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
30.12.2019 16:01

Čeprav direktorici Socialnovarstvenega zavoda Hrastovec mandat poteče danes in ima soglasje občine in sveta za novega, ministrstvo čaka na iztek 60-dnevnega roka 26. januarja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V zavodu Hrastovec skrbijo za dobro počutje več kot 700 varovancev.
Marko Vanovšek

Kot smo poročali, so v Socialnovarstvenem zavodu (SVZ) Hrastovec, katerega ustanoviteljica je država, po drugem razpisu za direktorja na oktobrskem svetu zavoda s sedmimi glasovi podprli dosedanjo direktorico mag. Andrejo Raduha. K njenemu imenovanju so podali pozitivno mnenje tudi lenarški občinski svetniki na seji sredi novembra, vendar to ni zavezujoče. In tako so v svetu zavoda od novembra čakali le še na soglasje oziroma mnenje ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenije Klampfer.

Je čakanje potrebno?

Skrajni zakonski rok za njeno izjasnitev je res 60 dni po soglasju, ki ga da lokalna skupnost, v tem primeru lenarški občinski svet, vendar je predsednik sveta zavoda Miha Cigler prepričan, da čakanje na skrajni rok ni nujno. Zato je toliko bolj presenečen, da ministrstvo kljub vedenju o poteku mandata sedanji direktorici z 31. decembrom ni ničesar ukrenilo.

Dobri odnosi in mir so za stanovalce zavoda zelo pomembni.
Nina Zorman

​Izredna seja sveta

Kar v nastalem položaju lahko stori predsednik sveta, je, da sedanjo direktorico in izbrano kandidatko Raduhovo na izredni dopisni seji imenujejo za vršilko dolžnosti do konca roka, ki si ga je postavilo ministrstvo.

​Še tretji razpis?

Spomnimo, da so razpis za direktorja letos imeli že dvakrat. Nobeden od kandidatov, ne Aleksander Gungl, ki je vodja vzdrževanja v zavodu, in ne Raduhova na prvem razpisu nista dobila potrebnih sedmih glasov. Zato so razpis ponovili in konec oktobra s sedmimi glasovi podprli Raduhovo.

V Hrastovcu imajo ob izbiri direktorja vedno kakšen zaplet.
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta