Na osnovni šoli zaradi potresa odstopile ploščice

Hojka Berlič Hojka Berlič
19.04.2020 05:00

Na največji ptujski osnovni šoli Ljudski vrt se v teh dneh ne ukvarjajo le s posledicami epidemije koronavirusa, temveč so se lotili tudi odprave posledic nedavnega potresa. V šolski kuhinji je namreč po tresenju odstopila vsaj tretjina zidne keramike, zato kuhinja ni bila več primerna za uporabo. Nekaj ploščic je odstopilo tudi na njihovi podružnični šoli Grajena. Uradne cenitve škode po besedah ravnateljice Tatjane Vaupotič Zemljič sicer nimajo, saj je ta zagotovo premajhna, da bi jim zavarovalnica povrnila škodo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V šolski kuhinji je na več stenah odstopilo po nekaj kvadratnih metrov ploščic.
Arhiv OŠ Ljudski Vrt

"Zavarovalnica potres zavaruje z dvoodstotno odbitno franšizo na vrednost celotne zgradbe. To je v našem primeru 135 tisoč evrov. In samo, če bi bila škoda večja, bi dobili povrnjeno," pojasni. Po njihovi oceni bi za sanacijo morali odšteti okoli tri tisoč evrov. Ker se z denarjem ne obmetavajo, kot pravi Vaupotič Zemljičeva, ne oni in ne občina, so se tehnični delavci na šoli, ki so k sreči vešči tudi tovrstnega dela, minuli teden popravila lotili kar sami. Prvi dan so od sten odmaknili vse kuhinjske elemente, nato so odstopljene ploščice odstranili, v petek so že zaključili polaganje novih ploščic, ta teden jih čaka le še fugiranje. Po 20. aprilu naj bi druga ekipa tehničnih delavcev kuhinjo še očistila in razkužila, da bo pripravljena na vnovični zagon. Ob tem jim bo zavarovalnica Priori donirala 250 evrov za material.

Arhiv OŠ Ljudski Vrt
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta