Na Pohorju bodo odprli obnovljeno skakalnico

Irena Brdnik
27.08.2022 07:00

Na obnovljeni 50-metrski skakalnici bo po otvoritvi prva tekma v poletni sezoni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Domačini Šmartnega so s prostovoljnim delom prihranili tretjino sredstev za obnovo njihove najdaljše, 50-metrske skakalnice.
Irena Brdnik

Smučarsko skakalni klub (SSK) Šmartno na Pohorju skrbi za vzgojo vrhunskih tekmovalcev v smučarskih skokih in za več prireditev na rekreativnem nivoju v občini Slovenska Bistrica in širši okolici. V Skakalnem centru Kalše, kjer nam prijazno dobrodošlico izreče domačinka, ki živi blizu skakalnic, z besedami, "kako ste pridni, da pridete tudi v naše kraje", zadnjih pet let ves čas kaj obnavljajo, je povedal predsednik SSK Šmartno na Pohorju Rado Vaner.

S prostovoljnim delom prihranili tretjino sredstev

Tako so zdaj obnovili najdaljšo, 50-metrsko skakalnico. Obnovljen je iztek, ki je iz plastične mase, zaletišče je iz keramike, namenjene za te smučine, za estetski videz so položili umetno zeleno travo, okoli pa speljali aluminijasto ograjo, prej je bila lesena. Nova sta sistem za zalivanje in razsvetljava, je še povedal predsednik Vaner. "Uporabljeni so takšni materiali, da je ne bo treba ves čas obnavljati, in po vseh najnovejših standardih," je strnil predsednik. Za skakalnico so pridobili certifikat Smučarske zveze Slovenije, dela je izvajalo podjetje Vračko iz Zgornje Kungote. Vrednost obnove znaša 100 tisoč evrov, največ je po besedah predsednika prispevala Občina Slovenska Bistrica, pomagali so tudi sponzorji, ogromno pa je bilo prostovoljnega dela, s čimer so prihranili okoli tretjino sredstev za obnovo, je poudaril Vaner.

Slavnostna otvoritev bo to soboto, 27. avgusta, ob 16.30. Povabili so slovenskobistriškega župana Ivana Žagarja, predstavnike zveze ter reprezentantke in reprezentante, med njimi Lovra Kosa, Uršo Bogataj in Timija Zajca. Poskrbljeno bo za hrano in pijačo ter bogat srečelov. Po otvoritvi bosta prvi tekmi v poletni sezoni na Šmartnem - prva serija ob 17.30 in druga ob 18.30. Tekmovali bodo klubi iz štajersko-koroške regije v vseh kategorijah, od 13. leta do veteranov; pričakujejo okoli 50 tekmovalcev. "Vabimo vse, od daleč in blizu," vabi predsednik Rado Vaner, ki domačemu skakalnemu klubu predseduje sedmo leto. Upajo, da se bodo tudi tokrat dobro uvrstili domači tekmovalci. V skakalnem centru sta sicer še 15- in 20-metrska skakalnica.

Obnovljena skakalnica v Šmartnem na Pohorju.
Irena Brdnik

Trenirali bodo lahko doma

Omenjena pridobitev pomeni, da bodo lahko pripravljali tekme tudi poleti. "Kandidirali bomo za tekme za pokal Argeta skozi vse leto, v zimski in letni sezoni," pravi predsednik kluba in še pove, da bodo odslej tudi domači tekmovalci lahko trenirali na domačem terenu in se ne bo več treba voziti v druge kraje, s čimer bodo veliko prihranili. Domači klub trenutno šteje dvanajst aktivnih članov, starih od sedem do dvajset let. Šmarčani imajo od začetka junija novo predsednico krajevne skupnosti, ker je prejšnji predsednik Modest Motaln po dvanajstih letih odstopil z mesta predsednika iz osebnih razlogov. Predsednica je zdaj Kristina Pregl, krajevno skupnost bo vodila do jesenskih volitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta