Naj osebnost Bistriških novic Goričan, posthumno nagrajen Kraševac

ŠTR
19.02.2023 05:00

Uredništvo lokalnega časopisa Bistriške novice je zaključilo akcijo Naj osebnost in razglasilo dobitnike tega naziva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mojca Kraševac in Matej Goričan ob prevzemu kristalov
Bistriške novice

Bralci Bistriških novic in portala Novice.si so med nominiranci največ glasov namenili Mateju Goričanu. Njegova prizadevanja za kakovost življenja vseh generacij ljudje cenijo. To dokazuje njegova nedavna vnovična izvolitev v Svet Krajevne skupnosti Vrhole – Preloge in tudi v Občinski svet Občine Slovenska Bistrica. V obeh je aktiven že tretji mandat.

Kot predsednik sveta krajevne skupnosti je podpisan pod številne pridobitve v kraju. Med njimi so športni park, urejeni prostori za druženje krajanov … Njegova zasluga je tudi obnovljena cerkev svetega Jošta v Vinarju. Zelo aktiven je na humanitarnem področju. Sodeluje v krajevni organizaciji Rdečega križa, je dober motivator in organizator. "Na svoj način Matej Goričan tlakuje pot do boljšega življenja ljudem v domačem kraju in širše," so še zapisali v obrazložitvi nagrade.

S priznanjem za življenjsko delo pa so se v uredništvu Bistriških novic posthumno poklonili Igorju Kraševcu, ki se je nepričakovano poslovil, star 61 let. S svojim delovanjem je pustil mnogo sledi. V Slovenski Bistrici je kot arhitekt sprva služboval v podjetju Montal, kjer je razvil svojo varianto fasade iz aluminija in stekla. Z ženo Mojco, prav tako arhitektko, sta nato ustanovila podjetje za arhitekturno projektiranje Ideaal Projekt. Zatem je Kraševac prevzel še vodenje podjetja Ibis in s tem področje delovanje širil na urbanizem in upravljanje stanovanj. Podjetji sta podpisani kot projektanta številnih turističnih, poslovnih, stanovanjskih objektov, trgovskih in drugih centrov. Bil je aktiven tudi kot član Lions kluba Slovenska Bistrica, ukvarjal se je s čebelarjenjem in še čim. Nedvomno pa je bil najbolj ponosen na svoje delo in svojo družino. V lokalnem okolju bo ostal v spominu kot prepoznaven arhitekt, urbanist, lionist, podjetnik. Tudi izjemno razgledan človek, intelektualec in svetovljan, hkrati pa pravi Bistričan - poznavalec domačega kraja, njegovih posebnosti in znamenitosti.

Kristale sta družini Igorja Kraševca izročili direktorica medijske hiše Novice in Radio Rogla Slavica Oblak in urednica časopisa Bistriške novice Bojana Petelinšek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta