Naj vojakinja dela v Slovenski Bistrici: Od skladiščnice in voznice do orožarke

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
31.05.2020 04:00

Ptujčanka Nina Kostanjevec je najboljša vojakinja za leto 2019. Že 16 let je zaposlena v Slovenski vojski, usposabljanje je opravila v Vipavi, zdaj pa dela v četi za storitve v 670. logističnem polku, v četi za storitve, v Vojašnici Vincenca Repnika v Slovenski Bistrici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nina Kostanjevec med urjenjem
Osebni arhiv

Je v logističnem polku. Njeno delo je, kot pravi, zelo razgibano, doslej je med drugim opravljala delo skladiščnika, orožarja in voznika tovornega vozila, pomagala je tudi v kuhinji. Pri izboru se sicer ocenjujejo predvsem predanost, psihofizična pripravljenost in samoiniciativnost. "Naziv naj vojakinja mi pomeni največje potrdilo, ki ga lahko dobiš za dobro opravljeno delo. V enoti so sodelavci in sodelavke ponosni name. Veseli me, da so nadrejeni opazili moje delo, motiviranost in predanost, ker to delo res rada opravljam," pravi.
Priznanje je prejela ob dnevu Slovenske vojske - 15. maju. Načelnik generalštaba Slovenske vojske brigadir Robert Glavaš je ob krajši slovesnosti na ministrstvu za obrambo spomnil predvsem na največje prelomnice v razvoju Slovenske vojske od njenega oblikovanja do danes, kot so preoblikovanje Teritorialne obrambe, prehod na poklicno vojsko, vstop v Nato ter nepretrgano sodelovanje pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah. Kot je poudaril, pripadniki Slovenske vojske na vseh področjih izkazujejo veliko mero domoljubnosti, odgovornosti, strokovnosti, pripravljenosti pomagati ter s tem prispevajo k ugledu in zaupanju Slovenske vojske doma in v tujini. Na slovesnosti sta pripadnike in pripadnice Slovenske vojske nagovorila tudi predsednik države Borut Pahor in Matej Tonin, minister za obrambo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta