Nepremičnine: Prostori Marketa Klasek v prodajo

Damijan Toplak Damijan Toplak
29.12.2019 05:00

Poslovni prostori, parkirni prostori in zemljišča v Miklavžu na Dravskem polju se bodo prodajali 9. januarja na javni dražbi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako polno je bilo ob odprtju nekdanjega Marketa Klasek v Miklavžu oktobra 2007. 
Sašo Bizjak

V okviru stečajnega postopka družbe Market Klasek bo celjski stečajni upravitelj Tomaž Kocijan na javni dražbi 9. januarja 2020 ob 10. uri v Prešernovi ulici 25 v Celju prodajal prodajalno in poslovni prostor v skupni izmeri 942 kvadratnih metrov, tri (pokrita) podzemna parkirišča in še štiri parcele v skupni velikosti 1150 kvadratnih metrov za morebitna zunanja parkirišča - vse to na Ptujski cesti 27 v Miklavžu na Dravskem polju. Omenjene nepremičnine bo stečajni upravitelj prodajal kot celoto, in sicer po izklicni ceni 323.185 evrov. Če tudi tokrat ne bi bilo kupca, bo razmislil o prodaji stečajnega premoženja po delih, je dejal Kocijan.
V omenjenih poslovnih prostorih sta trenutno prodajalni Živex in NKD, ki sta najemnika večjega dela prostorov, medtem ko je v tretjem poslovnem prostoru bil včasih gostinski lokal, nazadnje pa cvetličarna, zdaj je prostor prazen. Morebitni kupec bo kupil vseh bremen proste nepremičnine, zagotavlja stečajni upravitelj Tomaž Kocijan ter dodaja, da je tržna vrednost vseh omenjenih nepremičnin, ki se prodajajo na javni dražbi, 695 tisoč evrov, njihova likvidacijska vrednost pa 570 tisoč evrov. Nekdanji ločitveni upnik (Nova KBM) je sicer svoje terjatve prodal enemu od trgovskih podjetij - v evidencah je razvidno, da je to šentjursko podjetje Kea, ločitveni upnik pa je še PS Mercator, in oba se s prodajo nepremičnin po omenjeni ceni strinjata. Objekt je relativno nov, saj je bil zgrajen leta 2007, njegov upravitelj pa je podjetje Staninvest.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta