Ob pol stoletja obrtniške organizacije na Ptuju podelili priznanja in nagrade

19.09.2021 04:00
Območna obrtno-podjetniška zbornica Ptuj je sredi preteklega tedna s slavnostno akademijo zaznamovala 50 let delovanja. Ob tem so podelili priznanja svojim članom, skupaj jih zbornica šteje 623, za njihovo dolgoletno in uspešno delo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Korošec je novi častni član Območne obrtno-podjetniške zbornice Ptuj. Foto: Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Zlati pečat za izjemne poslovne dosežke je prejel Peter Furman, srebrni pečat podjetje Klima Ptuj, bronaste pečate pa Hugo Carli, Franc Fuks, Kovinarstvo Hanželič, JP.Montage, Mesarstvo Valenko, Mizarstvo Zamuda, Stanislav Pernat, Krovstvo Petrovič, Plastika Medved, Pleskarstvo Lozinšek, podjetje Sveča in Milan Zajšek. Pečate zbornice za prispevek k razvoju obrti in podjetništva so prejeli Sklad za izobraževanje delavcev pri samostojnih podjetnikih (zlati pečat), Robert Horvat in Silvo Jupič (srebrnega), Jožica Hameršak, Slavko Hrnčič, Iztok Kukovec, Jožef Mahorič, Milena Petek, Ivan Svržnjak, Zdenka Škrget, Marjan Vajda in Fredi Vuk so prejemniki bronastih pečatov.

Zlati ključ OZS so prejeli Vladimir Janžekovič, Slavko Šega, Zoran Žunko. Srebrni ključ so si s svojim delom zaslužili Andrej Čuš, Branko Goričan, Marjan Skok in Ivan Slaček. Bronasti ključ OZS pa so na slovesnosti prejeli Mitja Gjurasek, Ivan Kolarič, Daniel Korošec, Franček Lenart, Milan Majer, Brigita Pučnik, Boris Repič, Vojko Tajhmajster, Franjo Tolič in Branko Veselič.

Boris Repič in Milan Majer iz Območne obrtno-podjetniške zbornice Ptuj Foto: Slavica Pičerko Peklar
Slavica Pičerko Peklar

Kot poudarjajo ptujski obrtniki in podjetniki, je za njimi težko leto, polno preizkušenj, a vztrajajo in si želijo uspešno delati tudi v prihodnje. Da je članstvo v stanovski organizaciji zadnje desetletje prostovoljno, pravi predsednik ptujske območne obrtno podjetniške zbornice Milan Majer, in dodaja, da se to seveda odraža pri številu članov, ki pa po sicer neuradnih podatkih skupaj zaposlujejo blizu 2500 delavcev: "Včasih smo bili rokodelci, danes pa obrtniki in podjetniki razpolagamo z veliko znanja, dobro urejenimi poslovnimi prostori in sodobno opremo."

Med ustanovnimi člani

Vladimirju Korošcu, mlinarju iz Zabovcev, so podelili naziv častni član OOZ Ptuj. Ob delu v mlinu je Vladimir Korošec s svojim aktivnim delom v OOZ Ptuj in OZS veliko prispeval k razvoju obrti na Ptujskem, leta 1971 je bil tudi med ustanovnimi člani Obrtnega združenja Ptuj, kjer poudarjajo, da je Vladimir Korošec s svojimi predlogi, dejanji in osebnim zavzemanjem v lokalnem in tudi republiškem okolju veliko prispeval k ureditvi statusa obrtništva: "Njegov prispevek k organiziranosti obrtnikov in podjetnikov na našem območju je neprecenljiv, saj je pripomogel k ustvarjanju obrti prijaznejšega okolja. Aktivno je deloval v izvršilnem odboru Obrtnega združenja Ptuj in v republiški sekciji živilcev." Zdaj že upokojeni mlinar - vajeti družinskega podjetja je pred leti predal v roke sinu Danielu, aktivno pa pri vodenju Mlina Korošec sodeluje že tudi njegov vnuk, Danielov sin Niko - je danes prokurist v podjetju, ki ga je ustanovil pred skoraj 30 leti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta