Občina Rače - Fram: Žepnine tudi v novem šolskem letu vsem dijakom in študentom

ŠTR
10.07.2021 04:00
Vloge dijakov bodo v občini Rače - Fram sprejemali od konca avgusta, vloge študentov pa od konca septembra, samo osebno.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žepnino bodo prejemali deset mesecev. Foto: Igor Napast
Igor Napast

Občina Rače - Fram je tudi letos objavila razpis za občinsko žepnino v višini 50 evrov. To lahko pridobijo vsi dijaki in študentje s stalnim prebivališčem v občini. Cenzusa za pridobitev ženine ni, med pogoji je le, da dijaki ob vložitvi vloge še ne smejo dopolniti 20 let, za študente prvih letnikov pa v tem študijskem letu velja, da so do žepnine upravičeni, če niso stari 21 let, medtem ko je pri študentih višjih letnikov zgornja starostna meja za pridobitev občinske žepnine 25 let, pri študentih medicine ali veterinarske medicine pa 27 let.

K vlogi je treba priložiti originalno potrdilo o šolanju, kopijo osebnega dokumenta, iz katerega je razviden naslov stalnega prebivališča vlagatelja, fotokopijo bančne kartice s transakcijskim računom prosilca, s katere je dobro vidna številka računa (velja za tiste vlagatelje, ki bodo vloge izpolnjevali ročno in ne računalniško).

Prosilci naj vložijo vlogo za pridobitev žepnine na obrazcu, ki bo od 20. avgusta na voljo v prostorih občinske uprave (kontaktna oseba za pojasnila Simona Antolič), in na spletnih straneh Občine Rače - Fram, pod pasico e-občina. Vlog ne pošiljajte z redno ali elektronsko pošto, opozarjajo. Vloge s prilogami je treba obvezno vložiti osebno v času uradnih ur na sedežu občine. Dijaki imajo čas za oddajo vloge od 25. avgusta do vključno 6. septembra, študenti od 27. septembra do vključno 8. oktobra. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta