Od mene k tebi: Na Ptuju odprli trgovino ''iz druge roke''

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
09.06.2019 04:59

Pestro izbiro rabljenih oblačil bogati pridih kulturne ponudbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trgovinica Od mene k tebi vabi, da jo obiščete.
Slavica Pičerko Peklar

Da so v trgovinici Od mene k tebi dobrodošli tudi kužki in muce, vedo vsi, ki so tja v klet stanovanjskega bloka na Rimski ploščadi v Ptuju že vstopili. Pri vhodu hišne ljubljenčke čakata skodelica vode in kak priboljšek, njihove lastnice, pa tudi kakšnega lastnika, pa bogata ponudba rabljenih oblačil in čevljev. "V času študija socialnega dela sem obiskala Finsko, deželo, kjer so že takrat, pred četrt stoletja, ljudje ki dajo kaj nase, obiskovali in kupovali v trgovinah kot je moja. Od takrat v teh trgovinicah "iz druge roke", kot jim rečemo pri nas, kupujem tudi sama, saj sem prepričana, da na ta način prispevam k ohranjanju našega planeta," pravi Sabina Škoda, ki se je po več kot dveh desetletjih varne zaposlitve odločila za svojo pot. "Tačas mi v trgovinici pomaga mama Irena, upokojena trgovka, rada pa se nama pridruži tudi moja hčerka, šestošolka Naja. Ta moja malo drugačna trgovinica ponuja rabljena, vendar kvalitetna in lepo ohranjena oblačila, obutev, torbice, nakit. Gre za komisijsko prodajo - in prvi odzivi obiskovalcev so več kot obetajoči. Tistih, ki se odločijo za tak način prodaje, je iz dneva v dan več, povečuje pa se tudi radovednost med kupci," pravi Sabina, ki dodaja, da kot prostovoljka v humanitarnem društvo Upornik tačas evro od prodaje nameni društvu.
Trgovinica Od mene k tebi pa ni drugačna le zaradi svoje ponudbe in dobrodelne naravnanosti, pač pa, ker je v predprostoru njena lastnica s pomočjo družine uredila manjšo knjižnico, v stari otroški pleteni košari je mogoče izbrati kakšno plišasto igračo, stene krasijo likovna dela družinske ustvarjalke, tam pa bodo lahko razstavljali še neuveljavljeni likovniki. "Rada bi, da naša trgovinica postane kraj druženja vseh pozitivno mislečih ljudi, takih, ki so pripravljeni postati, se pogovoriti, prisluhniti. Pa bomo tako v poletnih dneh vabili na manjša medgeneracijska druženja, skupaj prebirali pravljice, se igrali. Ideje se kar porajajo," napoveduje Sabina, ki bo v jeseni končala redno službo v Zavodu Dornava, a kot socialna delavka že zdaj ve, da bo ponudila roko sodelovanja tako stanovalcem tega zavoda kot učencem šole dr. Ljudevita Pivka. "Rada bi, da bi tukaj svoje želje uresničevali tudi ljudje s posebnimi potrebami, ki še zmeraj naletijo na številne ovire pri zaposlitvi," pravi. Trgovinica, ki so jo v svoje okolje radi sprejeli tudi stanovalci, tačas svoja vrata odpira ob ponedeljkih, torkih in četrtkih od 9. do 12. in od 17. do 19. ure, v soboto od 9. do 13. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta