Ormož: Prestižni hotel v štirih letih

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
11.02.2020 14:47

Nekdanji hotel, ki je prazen propadal skoraj deset let, bo po načrtih novega lastnika postal hotel z vsaj štirimi zvezdicami, v njem pa naj bi zacvetel zdravstveni turizem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hotel Ormož je v zadnjem desetletju propadal.  
Darja Lukman Žunec

Ni ga bilo kandidata na zadnjih ormoških županskih volitvah, ki ne bi v svojem programu imel tudi reševanja propadajočega, a nekoč imenitnega hotela v središču mesta. Nekateri so menili, da bi ga morala občina od Družbe za upravljanje terjatev (DUTB) kar sama odkupiti, da bi v njem lahko opredelila dejavnost po svojih željah. Vendar se novi župan Danijel Vrbnjak za to potezo ni odločil, ker se je nadejal, da bi z več truda lahko našli primernega kupca. Zdaj se je reševanje problema začelo, ker je ogromno stavbo, ki ima nekaj več kot štiri tisoč kvadratov notranjih površin in čez 3500 kvadratov zemljišča, odkupilo podjetje Oculus energija iz Logarovcev.

​Začeli s pol milijona

Hotel, ki je prazen že desetletje, odkar je v težave in stečaj zabredel njegov zadnji lastnik, IGD Holermuos, je podjetje Oculus energija odkupilo za 285 tisoč evrov, kar je bila izklicna cena na zadnji dražbi. Ceno je bil DUTB, ki je hotel brez uspeha poskušal prodati na dražbah v zadnjih petih letih, prisiljen zniževati. Tako so izklicno ceno od prvotnega dobrega pol milijona evrov postopoma znižali na 407 tisočakov in nato še za dobrih sto tisočakov do končnih 285 tisočakov.
Podjetje Oculus energija iz Logarovcev se ukvarja s fotovoltaiko in obnovljivimi viri energije. Kot je povedal njegov direktor Stanko Kočevar, nameravajo v stavbi urediti hotel, namenjen zdravstvenemu turizmu. Kočevar napoveduje:
"Kako leto bomo potrebovali, da izdelamo projekte in pridobimo gradbeno dovoljenje. Pričakujem, da bo to marca prihodnje leto, in v tem letu tudi že nameravamo začeti gradnjo. Zgradili oziroma uredili bomo hotelski kompleks, ki bo imel vsaj štiri, še raje pa pet zvezdic, in bo torej zelo prestižen." Ker bodo zanj po Kočevarjevi oceni potrebovali od štiri do pet milijonov evrov, bodo k sodelovanju povabili tri do štiri soinvestitorje, v delo pa naj vključili predvsem domače izvajalce.

Hotel Ormož leži v središču mesta.
Darja Lukman Žunec

Na očeh obiskovalcev mesta

Podpisa pogodbe o nakupu hotela je ormoški župan Danijel Vrbnjak vesel, saj to pomeni uresničitev njegovih želja, da bi stavba ohranila svojo namembnost. Imenitne lokacije sredi mesta tako niso prepustili nakupu trgovskih verig: "Novi hotel se najbolje vključuje v naše zamisli in prostorske ureditve mesta. Ker je na vidnem mestu vseh, ki se peljejo skoz kraj, je naložba pomembna tudi zaradi lepše podobe mesta." Hkrati naložba dopolnjuje turistične načrte našega mesta z okolico, ki so jih začeli uresničevati z oblikovanjem turističnega območja Jeruzalem Slovenija. Naložba je spodbudna še zaradi pridobitve novih delovnih mest. Še posebno v zdravstvenih smereh, saj si ormoška gimnazija, občina ter tamkajšnje socialne in zdravstvene ustanove že nekaj let prizadevajo pridobiti program zdravstvene nege.

Pred hotelom je tudi precej veliko parkirišče.
Darja Lukman Žunec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta