Otrokom predali sadna drevesa, da bodo ta paša za čebele. Ambasadorja projekta sta Zala in Gašper

ŠTR
17.10.2020 05:00

Društvo Ohranimo naravo čisto je minulo soboto na gradu Vurberk 51 otrokom podelilo medonosna dreves in sadilni material. Načrtovana je tudi zasaditev javnega sadovnjaka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glasbenika Zala in Gašper sta postala ambasadorja projekta Otroci sadijo medonosna drevesa. 
Karin Ludvik

Predsednik društva Borut Ludvik je izpostavil, da bivalno okolje niso le stene našega stanovanja ali hiše, ampak tudi naselja: "Skupna odgovornost vseh je, da so ta prijetna za bivanje in druženje, predvsem pa bolj zdrava." Namen projekta Otroci sadijo medonosna drevesa je spodbuditi posameznike iz občine Duplek in širše k ohranjanju in posaditvi dreves v naseljih. 51 otrokom so predali sadike češenj, lip in višenj, v sklopu projekta pa bo sofinancirana tudi zasaditev sadovnjaka ob cesti v naselju Johe, ki bo spomladi zagotavljal dodaten vir hrane opraševalcem, poleti in jeseni pa sadje sprehajalcem in kolesarjem.

Člani društva Ohranimo naravo čisto iz občine Duplek 
Karin Ludvik

Predsednik Čebelarskega društva Pobrežje – Duplek Oton Štrucl je na prireditvi predstavil pomen medonosnih dreves, ki zagotavljajo odlično hrano čebelam in drugim opraševalcem, in pohvalil delovanje društva Ohranimo naravo čisto. Z izvedbo starih slovenskih pesmi je prireditev popestril Tamburaški orkester Duplek. Posebna gosta, glasbenika Zala in Gašper, sta bila kot ljubitelja narave vesela, da se je tako veliko staršev in otrok odločilo posaditi drevo. Postala sta prva ambasadorja društva Ohranimo naravo čisto.

Predsednik društva se je posebej zahvalil vsem donatorjem in sodelujočim pri projektu, članom društva. "V pripravo in izvedbo projekta je bilo vloženega veliko truda članov društva in donatorskih sredstev. Veseli smo, da nam je v teh težkih časih korone s skupnim sodelovanjem uspelo realizirati novo pozitivno zgodbo. Tako se je le še potrdil slogan našega društva, ki se glasi Le skupaj lahko skupina ljudi za lepšo prihodnost poskrbi," je še izpostavil. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta