Podravsko podjetje leta 2017: "Počutimo se, kot da igramo v ligi prvakov"

Srečko Klapš Srečko Klapš
23.10.2018 21:30

Dobro je, da se etabliranim podjetjem pridružujejo tudi nova, čeprav imamo v regiji nekaj nepremagljivih in nedosegljivih. S podelitve nagrad Večera in Štajerske gospodarske zbornice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera, je izzval gospodarskega ministra Zdravka Počivalška z vprašanjem, kako se bo končala zgodba o davkih in rentah iz koalicijskega sporazuma, ki je spravila gospodarstvenike na okope.
Andrej Petelinšek

Letošnji, že tretji izbor podravskega podjetja leta v kategoriji velikih ni postregel s presenečenjem, saj slovenjebistriški Impol nadaljuje strmo poslovno pot navzgor. Kot je dejal sinoči Andrej Kolmanič, glavni izvršni direktor Skupine Impol, tudi v prihodnje tega priznanja ne nameravajo izpustiti iz rok. "Skupaj s Talumom prispevamo na področju barvne metalurgije desetino slovenskega BDP-ja," je dejal Kolmanič in dodal, da je situacija na globalnem trgu aluminija, kjer se bijejo velikani, zaostrena. Zahvalil se je 2400 zaposlenim in lastnikom, ki podpirajo njihov razvoj, ter Večeru, ki išče tudi pozitivne zgodbe in spreminja miselnost Slovencev o podjetništvu.

Podravske podjetnike je nagovoril tudi predsednik vlade Marjan Šarec.
Andrej Petelinšek
Petra Volšek (Continental Adria pnevmatike) o tem, da podjetje pomaga socialno ogroženim družinam in otrokom s posebnimi potrebami.
Andrej Petelinšek

Tudi mlajši naj stopijo na podjetniško pot

Nagrajena podjetja sta nagovorila tudi direktor Časnika Večer Sašo Todorović in direktorica Štajerske gospodarske zbornice Aleksandra Podgornik. Dejala je, da pri podjetjih niso ocenjevali le kazalnikov in poslovnih bilanc, ampak kako ta delujejo v okolju in vzpostavljajo trajnostne načine razvoja, da bi dosegli v strategijah Slovenije zapisano kakovost življenja vseh, zato so ločitvene meje, ki se kdaj prikradejo v naše misli, nevarne. "Kakovost življenja lahko dosežemo le s sožitjem gospodarstva z okoljem in obratno," in dodala, da imamo nekaj nepremagljivih in nedosegljivih podjetij v regiji, nagrajenim podjetnikom pa, naj bodo ponosni na to, da so najboljši.

Andrej Petelinšek

Šarec o neizključevanju, Počivalšek o gospodarskem lobiju

Podravske podjetnike je nagovoril tudi predsednik vlade Marjan Šarec, ki je dejal, da zaradi odrekanja in ovir, kdaj tudi s strani države, biti podjetnik ni lahko. Zato gre priznanje vsem, ki na tej poti ne obupajo in gredo naprej. Da zlasti številna mala podjetja veliko prispevajo v skupno blagajno in da se morata v luči zadnjih debat podjetništvo in javni sektor povezovati, ne pa izključevati. "Zmagovalce ločijo od poražencev volja in energija ter to, da verjamejo vase," je še dejal premier.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta