Pomembne pridobitve za Jakobski Dol. Decembra jih bo obiskal tudi Pahor

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
10.10.2020 06:00
Namenu so predali novo športno igrišče ob šoli, ki bo kmalu dobila tudi prizidek in novo streho.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob odprtju novega igrišča so nastopile tudi mažoretke. Foto: Anita Kirbiš
Anita Kirbiš

Vasica Jakobski Dol v občini Pesnica bo letos bogatejša za nekaj odsekov asfaltirane ceste, kmalu bodo dokončali prizidek med Osnovno šolo Jakobski Dol in telovadnico ter dokončno obnovili streho na šoli. Pomembnejši krajevni objekti so dobili napisne table, pokopališču se obetajo še pred dnevom spomina na mrtve bolj varne stopnice, Jakobčani bodo dobili tudi fitnes na prostem.

Od konca prejšnjega tedna pa je kraj že bogatejši za večnamensko športno igrišče s posebno podlago ob osnovni šoli in vrtcu, novimi koši in goli, postavili so tudi novo ograjo. Investicije je financirala Občina Pesnica iz proračuna. Na odprtju se je zaradi trenutnih ukrepov zbralo nekoliko manj ljudi. A osnovnošolci so pripravili nadvse simpatičen kulturni program z glasbenimi in plesnimi točkami, zaplesala je tudi pesniška mažoretna in twirling skupina, ki je za to priložnost prvič oblekla nove uniforme z grbom občine Pesnica. Ravnateljica osnovne šole Zdenka Ekselenski je poudarila, kako pomembna sta za otroke poleg učenja tudi gibanje in športno udejstvovanje ter izrazila zadovoljstvo z novo pridobitvijo za šolo, vrtec in kraj. Učencem je zaželela čim več užitkov ob športnih dejavnostih med poukom in tudi v prostem času. Zahvalila se je vsem, ki so kakorkoli doprinesli k ureditvi igrišča, med njimi pa je gotovo predsednik krajevne skupnosti Gorazd Žmavc. Posebej se je zahvalila tudi županu občine Pesnica Gregorju Žmaku za podporo in prizadevanja pri uresničitvi tega projekta in številnih drugih.

"Otroci potrebujejo svobodo in čas za igro. Igra ni razkošje, igra je nuja. S ponosom danes predajamo namenu športno igrišče, ki je seveda za vse krajane Jakoba. Upam, da boste vse te površine izkoristili maksimalno in na njih preživeli vsaj nekaj prostega časa," je dejal župan Žmak in se zahvalil vsem za podporo. Osrednji gost na prireditvi je bil seveda športnik, domačin Rene Krhin, ki je svojo uspešno nogometno kariero gradil v tujini. Nanj so Jakobčani izjemno ponosni. Ker je tudi sam veliko časa v otroštvu in zgodnji mladosti preživel na tem igrišču, je povabil otroke in odrasle, da svoj prosti čas raje preživijo v športnem duhu kot pa pri računalnikih, s tablicami in mobiteli.

Za zaključek so se na novem igrišču v nogometu simbolno pomerili osnovnošolci proti veteranom Jakoba in tako predali objekt svojemu namenu. Na dogodku so bile tri generacije Krhinov, ki so močno povezane z nogometom. Rene Krhin pa je priskočil na pomoč veteranom, saj ima letos zaradi razmer malo daljše nogometne počitnice.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta