Presadili mlade češnje

PS
01.12.2018 06:17

Vitezi Pesničarji iz Dornave so vabili na koline in druženje povezali še s presaditvijo mladih češenj na posesti baročnega dvorca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vitezi Pesničarji pri presajanju mladih češenj
Slavica Pičerko Peklar

Člani društva Vitezi Pesničarji iz Dornave so pretekli konec tedna vabili na koline, tradicionalno druženje svojih članov, podpornikov in sokrajanov. Tam, pri nekdanji oranžeriji dvorca Dornava, so imeli možakarji kaj delati, malo jih je tudi zazeblo v roke, kot se za koline spodobi, a pod streho je iz velikih loncev dišalo po praženih jetrih, krompirju in juhi ter pečenki in vsem, kar še sodi na mizo, ko so pri hiši koline. Z delom niso odlašali.
A letos se ni samo dobro jedlo, pač pa se je skupina najbolj krepkih Pesničarjev lotila tudi presajanja kar 54 češnjevih dreves. "Pred štirimi leti smo tam, kjer se je nekdaj bohotil drevored divjih kostanjev, posadili te naše češnje, a se je izkazalo, da je bil v zgodovini tega našega baročnega dvorca visokodebelni sadovnjak severno od oranžerije in prisluhnili smo nasvetom strokovnjakov in drevesa presadili. Mlade češnje so se, že ob prvi saditvi, dobro prijele, in ker smo se te presaditve lotili, kot je treba, bo že spomladi kaj obirati," napoveduje Miroslav Slodnjak, predsednik Vitezov Pesničarjev, ki dodaja, da so sadovi njihovega dela oziroma češnje, ki se bodo rdečile vsaj kakšna dva meseca, namenjeni vsem. Le skrbno da bo treba ravnati pri obiranju. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta