Preventivno v ptujskem domu upokojencev

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
17.03.2020 14:03

V ptujskem domu upokojencev opozarjajo na pomanjkanje zaščitne opreme, zlasti v primeru, če bi prišlo do okužbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V ptujskem domu upokojencev opozarjajo na pomanjkanje zaščitne opreme.
Slavica PIČERKO PEKLAR

"Za zdaj se še ne soočamo z nevarno okužbo, a se pripravljamo tudi na to, saj bomo morali odgovorno odreagirati, smo pa svoje delo povsem prilagodili novim razmeram. Imamo še nekaj opreme za preventivo, a tudi te nam te dni počasi že zmanjkuje, še huje je in na to že nekaj dni opozarjamo z opremo v primeru, da pride do okužbe. Potrebne opreme za kurativo nimamo, oziroma je imamo le za kak dan," opozarja Jožica Šemnički, direktorica Doma upokojencev Ptuj, kjer biva blizu 700 starostnikov. Dodaja, da so po nekaj dneh resnost razmer prepoznali tudi svojci starostnikov, ki bivajo v njihovem domu in zdaj že razumejo, da obiski niso dovoljeni, niti ni dovoljeno stanovalcem prinašati hrane in je podajati čez ograjo. "Razmere v vseh naših enotah so za zdaj stabilne, a kot kaže širitev koronavirusa, je samo vprašanje časa, kdaj se bomo morali spopasti z boleznijo. Ravnamo seveda kar se da preventivno in pripravljamo različne scenarije, kako bomo odzvali, če kdo od naših stanovalcev ali zaposlenih zboli. Smo tudi v dogovoru s prostovoljci in CZ, da nam bodo priskočili na pomoč, če bomo to potrebovali. Za zdaj pa resnično opozarjamo na pomanjkanje zaščitne opreme," dodaja Šemničkijeva.
Kot pravi so zadnje dni prejeli še nekaj naročil za kosila, ki jih vozijo na domove starostnikov: "Zdaj imamo takih naročil 74 in vsem še sami dostavljamo kosila, vendar pri tem že prihaja do težav in če bi nekaj naročil za kosila še lahko sprejeli, nimamo več ljudi, ki bi ta dostavljali na domove, zato prosimo, da kdor lahko, naj sam poskrbi za prevoz. "

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta