Pričeli so z gradnjo miklavške tržnice

21.08.2021 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na območju miklavške tržnice v gozdičku pri trgovini Spar so se lotili del. Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

Predvidoma do konca tega leta naj bi Občina Miklavž na Dravskem polju, ki je investitorka, ter miklavško podjetje Kokol in Kokol končala urejanje miklavške tržnice, parka in prireditvenega amfiteatra pa tudi fitnesa na prostem. Vse to bo v gozdičku ob trgovini Spar. Tam bodo tržni prostor s šestimi hiškami - prodajnimi stojnicami, prireditveni prostor z amfiteatrom, fitnes na prostem, park z na novo zasajenimi drevesi in grmovnicami ter komunalna infrastruktura, javna razsvetljava in urbana oprema.

Damijan Toplak

Gradbeni del projekta je ocenjen na 160.457 evrov bruto. Projekt predvideva še nakup praznične razsvetljave, ozvočenja, v naslednjem letu še fitnes opreme v vrednosti 16.558 evrov. Pričakovanih finančnih sredstev iz projekta LAS je 72.500 evrov za gradnjo in Miklavžev sejem ter 15.614 evrov za fitnes opremo. Tako bo približno polovico ali 88.900 od 177 tisoč evrov prispeval proračun miklavške občine.

V vmesnem obdobju miklavška tržnica deluje nemoteno, ob petkih med 14. in 17. uro na bližnji lokaciji ob parkirišču trgovine Spar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta