Prihodnji petek na novo miklavško tržnico

31.10.2021 06:00
Projekt prenove miklavške tržnice s prireditvenim prostorom in fitnesom na prostem bo dokončan do 5. decembra.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na prostoru miklavške tržnice ob trgovini Spar je postavljenih šest lično urejenih lesenih hišk, ki so poimenovane po vrstah dreves. Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

Prihodnji petek, 5. novembra, bo uradna otvoritev miklavške tržnice v gozdu blizu trgovine Spar. Pred nekaj dnevi so tam že postavili šest lično urejenih lesenih hišk, poimenovanih po šestih drevesnih vrstah (bor, hrast ...), v katerih bo sprva svoje proizvode ponujalo deset ponudnikov. Če bo interes velik, obstaja možnost, da bo kasneje lesenih hišk na miklavški tržnici še več. Prednost prodaje v lesenih hiškah je tudi ta, da ima vsaka električni priključek, na zemljišču je tudi dostop do vode. In pa to, da bodo prodajalci v lesenih hiškah, kar jih bo zaščitilo pred mrazom, vročino, snegom in dežjem. Gradbena dela so končana, nameščajo le še urbano opremo, sedišča, stojnice.

Na prostoru miklavške tržnice urejajo tudi park z amfiteatrom. Foto: Damijan Toplak
Damijan Toplak

Kasneje, 5. decembra, bo z organizacijo Miklavževega sejma tudi zaključek samega projekta, ko bosta odprta tudi prireditveni prostor z amfiteatrom in fitnes na prostem (s telovadnimi orodji ga bodo opremili prihodnje leto), tudi park bo urejen z na novo zasajenimi drevesi in grmovnicami. Investitorka projekta je Občina Miklavž na Dravskem polju, izvajalec del pa miklavško podjetje Kokol in Kokol. Za tržni prostor s šestimi lesenimi hiškami oziroma prodajnimi stojnicami, prireditveni prostor z amfiteatrom, fitnes na prostem, park z na novo zasajenimi drevesi in grmovnicami ter komunalno infrastrukturo, javno razsvetljavo in urbano opremo naj bi skupno odšteli 160.457 evrov bruto. Projekt predvideva še nakup praznične razsvetljave, ozvočenja, v naslednjem letu tudi fitnes opreme v vrednosti 16.558 evrov. Pričakovanih finančnih sredstev iz projekta LAS je 72.500 evrov za gradnjo in Miklavžev sejem ter 15.614 evrov za fitnes opremo. Tako bo približno polovico ali 88.900 evrov od 177 tisoč evrov prispeval proračun miklavške občine.

Jutri, v petek, med 14. in 17. uro bo miklavška tržnica torej še zadnjič odprta na lokaciji ob parkirišču trgovine Spar. Med ponudniki miklavške tržnice ostajajo kmetija Šolar (pekovski in slaščičarski izdelki), kmetija Pleteršek (mesnati izdelki), Anton Babič (med), testenine Škamlec, kmetija Selinšek (mlečni izdelki), kmetija Meznarič (sadje), Julijana Zorman (zelenjava) in Urška Šobak (kruh z drožmi).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta