Prva večja plaža z razgledom na vinograde na vrhu Jeruzalemskih goric

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
09.03.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jeruzalem dobiva prvi hotel. V njem bo gostom na voljo do 64 postelj.  
Darja Lukman Žunec

Zoran Ristič, bodoči vodja hotela Sibon, Wine & Spa Resort Jeruzalem, pravi, da bodo lahko že čez prvomajske praznike sprejeli prve goste v novi hotel, ki nastaja s preoblikovanjem bivšega Vinskega hrama Brenholc: "Novi lastnik Robert Žagar, ki ima dva hotela in restavracijo v Ljubljani, je na osnovi zasebnih obiskov Jeruzalema ocenil, da imata Prlekija in Pomurje odlične pogoje za turistični razcvet. Z nakupom gostišča je uvidel priložnost, da ustvari butični hotel za sproščen in ležeren oddih," pove Ristič. Po nakupu v lanski jeseni so v januarju že pričeli gradbena dela in celovito prenovo stavbe z okolico, ki dobiva podobo hotela s 27 sobami in apartmajem, skupno 64 ležišči, zunanjim ogrevanim bazenom s pogledom na vinogradniške terase in sodobnim spajem, v katerem bodo savne, masažni bazeni in druga ponudba za razvajanje gostov. Gre za naložbo, ki so jo ocenili na milijon do poldrugi milijon evrov.

"Otvoritev bo v letošnjem maju, saj imamo za seboj že dobro polovico obnovitvenih del. Ostaja nam še suha gradnja, medtem ko smo vse osnovne napeljave že uredili. Zdaj sledita še pleskanje prostorov in njihova končna oprema. Naš cilj je, da bi hotel zagotovil merilom za štirizvezdična doživetja, a se bomo v bodočnosti s prijaznostjo in ponudbo trudili, da bi dosegli nivo petih zvezdic," pojasni Ristič.

Jeruzalem: prva večja vinska plaža v teh krajih bo imela ogrevan zunanji bazen in sončno teraso. 
Darja Lukman Žunec

Izbor vin in prleška kulinarika

Kot pravi, je največja prednost hotela lokacija na vrhu Jeruzalemskih goric, ki je po svojih razgledih naravnost idilična: "Postavitev objekta v smeri vzhod-zahod je neverjetno dobra, kraj ima veliko število sončnih ur, kar bo naravnost primerno za uživanje gostov na prvi večji vinski plaži na tem območju. V poletnih mesecih bodo gostje uživali na zunanjih terasah, čez druge letne čase predvsem v našem spa centru v notranjosti objekta. Posebno vsebino bo hotelu zagotovo dajala tudi restavracija za hotelske goste, kjer bomo ponudili izbor vin in tradicionalno prleško kulinariko s tukajšnjimi svežimi sestavinami in sodobnim navdihom." Ristič, ki je sprva doma in nato še v tujini pridobil izkušnje kot vodja kuhinj ter nato še celotnih gostinstev v hotelskih verigah, bo v hotelu tudi vodja kuhinje.

Zoran Ristič, bodoči vodja hotela in kuhinje: "Naš hotel se je že povezal s tukajšnjimi odličnimi vinarji in ponudniki lokalno pridelane hrane." 
Darja Lukman Žunec

Povezujejo ponudnike

Zaveda se, da bo hotel največji namestitveni objekt v destinaciji Jeruzalem, in prepričan je, da bo imel tudi vlogo magneta za turiste in bo prevzel povezovalno vlogo, kakršno je imelo gostišče družine Brenholc. Imeli bodo vinsko degustacijsko sobo za 25 ljudi, namenjeno hotelskim gostom in tudi zunanjim skupinam. Restavracija z 58 sedeži pa bo prilagojena predvsem željam hotelskih gostov. Z vinsko karto so povezali ponudbo jeruzalemskih vinarjev, ponudili bodo tudi kašno vino iz Štajerske in Primorske: "Konec koncev bomo sem privabili tudi tuje goste, ki si bodo morda prva dva dni ogledali prestolnico in jih bomo pripeljali še k nam. A osnovni cilj je promovirati tukajšnje odlične vinarje. Pri njih smo naleteli na pozitiven odziv, predvsem mlajših, ki razumejo pomen povezovanja." Svoja vrata bo gostinski del novega hotela odprl že čez velikonočne praznike, ko pričakujejo predvsem okoliške prebivalce. Gostom bodo ponudili tudi izposojo električnih kolesin pripravili piknik košare z lokalnimi dobrotami. Z ormoškim turističnim zavodom so že zastavili vodene oglede znamenitosti in prikaze rokodelskih obrti. Prvo leto ciljajo predvsem na goste, ki so v krogu dveh ur in pol vožnje z avtomobili: "Gre za krog od Trsta, Beljaka in Gradca do preostale Slovenije in vse tja do Zagreba in Madžarske. Širši krog tujih gostov bomo zajeli v letu 2023, saj računamo na povezavo z našima ljubljanskima hoteloma. Naš osnovi namen je oblikovati pristen odnos z gosti. Z njimi želimo razviti prijateljski odnos, tak, da si bomo ob slovesu segli v roke, se prijateljsko objeli in se dogovorili, kdaj se spet vidimo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta