Ptuj: Drsališče predvidoma do konca počitnic

Hojka Berlič Hojka Berlič
12.02.2022 04:00

Novo ptujsko drsališče ostaja odprto, če bo le vreme dopuščalo, še vse do začetka marca oziroma do konca zimskih počitnic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drsališče je v veselem decembru vsak dan privabilo številne obiskovalce s Ptuja in iz bližnje okolice.
Hojka Berlič

Ptujčanom je po letu premora v decembru zimske radosti znova prinašalo drsališče na ptujski tržnici, kjer so se lahko tokrat prvič drsali na ledeni ploskvi s površino kar dobrih 400 kvadratnih metrov. Zanjo je z nakupom v vrednosti 86 tisoč evrov poskrbelo podjetje Javne službe Ptuj, višino stroškov vzdrževanja in obratovanja pa so pred decembrsko postavitvijo ocenili še na dodatnih 10 tisoč evrov.

Številni, tudi mestni svetniki, so ob tem izrazili prepričanje, da je mestna tržnica z drsališčem končno dobila vsebino, ki bi si jo želeli vse leto. Zato so predlagali, da bi bilo drsališče odprto še vse do konca zimskih šolskih počitnic v začetku marca. V javnem podjetju so sicer že ob otvoritvi zagotavljali, da bo drsališče odprto, dokler bo zanj dovolj zanimanja.

Z občine pa so sedaj sporočili, da zaradi epidemioloških razmer​ Kurentovanja, katerega eno osrednjih prizorišč je prav ptujska tržnica, tudi letos ne bo mogoče organizirati. Zato so se skupaj z javnim podjetjem odločili, da bodo obratovanje drsališča podaljšali, dokler bo to mogoče. "Zanimanje je sicer trenutno precej manjše, kot je bilo v decembru, a še vedno je vsak dan nekaj drsalcev. Zato smo se odločili, da bomo delovanje drsališča zagotovili do konca počitnic, razen če nam bodo previsoke temperature to preprečile," pravi direktor Javnih služb Ptuj Alen Hodnik. Na drsališču se lahko mladi in stari ta čas še vedno zabavajo brezplačno, po simbolični ceni pa je na voljo tudi izposoja drsalk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta