Ptuj: Kulturno društvo po 70 letih le do svojih prostorov

Hojka Berlič Hojka Berlič
03.04.2022 03:00

Kulturno društvo (KD) Grajena deluje več kot sedem desetletij, a svojih prostorov niso imeli, večinoma so delovali v OŠ Grajena. Zato je bilo svečano odprtje novih, sodobnih prostorov v Domu krajanov Grajena, kjer bodo člani vadili in se družili, zanje zelo posebna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Svečano odprtje prostorov Kulturnega društva Grajena.
Mo Ptuj

"Vsaj 13 let, odkar sem predsednik društva, smo si prizadevali, da bi pridobili lastne prostore. Saj smo tudi edino društvo na Grajeni, ki doslej še ni imelo svojih prostorov. Prostori bodo namenjeni predvsem vajam pevskega zbora in gledališke skupine društva, tam pa bodo lahko seveda tudi vsa druga druženja," je ob novi pridobitvi povedal predsednik KD Grajena Vladimir Bezjak.

Še posebej očitna je bila njihova prostorska stiska v času šolskih počitnic, ko vaje in sestankovanja v šolskih prostorih niso bila mogoča, zato so jim morali na pomoč priskočiti v tamkajšnjem prostovoljnem gasilskem društvu. Z največjimi težavami pa so se srečali v zadnjih dveh letih, v času koronakrize, ko šole niso smele oddajati prostorov.

Svojo videnje rešitve prostorske stiske so tako po besedah Bezjaka v lanskem letu predstavili tudi ptujski županji, ki jih je v prizadevanjih podprla. Ptujska občina je za adaptacijo in opremo prostorov v velikosti dobrih 60 kvadratnih metrov namenila okrog 75 tisoč evrov. Županja Nuška Gajšek je ob odprtju poudarila, da si je društvo te prostore po toliko letih še kako zaslužilo ter da bodo pevci, kulturniki in gledališčniki tako imeli priložnost, da bodo še bolj srčno opravljali svoje poslanstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta