Ptuj: Po domače dobrote k mesomatu

Hojka Berlič
16.01.2021 05:25
Med minulimi prazniki je zaživel prvi mesomat in bil dobro obiskan.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jurij Valenko mesomat dnevno zalaga s svežimi mesninami. Foto: Hojka Berlič
Hojka Berlič

Ideja, da bi postavil mesomat, je po besedah Jurija Valenka, lastnika Mesarije Valenko iz Dornave, pri njem zorela že nekaj let: "Smo manjše lokalno podjetje. Stranke sprašujejo, kje bi še drugod lahko prišle do naših izdelkov. Ob tem pa vseeno želimo delati tudi naprej v nekih manjših okvirih, saj odkupujemo izključno domačo, lokalno živino. Tako prodajamo izključno domače meso in izdelke iz tega mesa. Zato moramo paziti, da ostajamo v nekih še naprej obvladljivih okvirih. Za širitev s kakšno drugo prodajalno se zato nismo odločili. Poskusili pa smo s širitvijo na tak način, z mesomatom." K uresničitvi ideje jih je vzpodbujalo tudi to, še pravi Valenko, da bodo na ta način imeli kupci do njihovih izdelkov dostop ves čas.

Od 30. decembra je tako mogoče na Ormoški cesti na Ptuju, na zemljišču trgovine Agrocenter Krajnc, kadarkoli kupiti večinoma trajnejše mesne izdelke, kot so meso iz tunke, suhe vratovine, suhe bunke, suhe ribice, ocvirki, prekajene klobase in hrenovke. Med prazniki in še v januarju in februarju pa je na voljo tudi dnevno svež tatarski biftek. Valenko: "Veseli smo, da nam je to idejo uspelo realizirati še med prazniki. V tem času je bilo največje zanimanje za naš dobro prepoznavni tatarski biftek. Za precej iskane so se izkazali tudi ocvirki."

Kot pravi Valenko, je bilo ob siceršnji običajnejši ponudbi avtomatov za kavo in prigrizke, tudi mlekomatov in svečomatov, precej težko najti primeren avtomat za prodajo mesnih izdelkov, saj mora biti hlajen in način izdajanja izdelkov primeren. So pa z obiskom prvega ptujskega mesomata zelo zadovoljni, tako da še ta mesec načrtujejo postavitev še enega pri ptujskih blokih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta