Ptuj: Po (domačem) mestu z vodičem

Hojka Berlič Hojka Berlič
15.05.2022 03:00

Odprli šesto sezono projekta Odkrivamo Ptuj. Z brezplačnimi vodenji želijo ozaveščati o dediščini mesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi letos vabijo domačine na brezplačna turistična vodenja po mestu.
Zavod za turizem Ptuj

V Zavodu za turizem Ptuj pojasnjujejo, bodo z namenom, da bi se o zgodovini Ptuja, pomenu spomenikov ter splošnem bogastvu mesta in osebnosti izobrazilo čim več ljudi, tudi letos v sodelovanju z različnimi ptujskimi institucijami in turističnimi ponudniki organizirali redna brezplačna vodenja po Ptuju.

Prvo tovrstno vodenje letošnjega leta je potekalo prav včeraj, ko so udeleženci odkrivali kulturno bogastvo mestnih galerij. Spomnili so se znanih ptujskih slikarjev ter se sprehodili od Galerije Luna do umetniške galerije Art Stays in Galerije mesta Ptuj. Z njimi sta bila zgodovinar in turistični vodnik Aljoša Ciglar ter umetnostna zgodovinarka Doroteja Kotnik. "Vodenje smo izpeljali v dveh delih. Že to dejstvo govori o izredno bogati galerijski dejavnosti našega mesta. Jeseni namreč sledi še drugi del vodenega ogleda, ki ga bomo posvetili preostalim galerijskim lokacijam v mestu," je povedal Aljoša Ciglar, organizator turističnega vodenja.

Sicer pa obiskovalce starega mestnega jedra v letu 2022 čakajo še drugi zanimivi vodeni ogledi. To poletje bo namreč zavod tedensko, ob rednih sobotnih terminih, ponujal brezplačne oglede mestnega jedra, ob tem pa vse zainteresirane čaka odkrivanje naravnih lepot Ptujskega jezera in reke Drave. V septembru v zavodu obljubljajo še sladko presenečenje, ko bodo odkrivanje skritih mestnih kotičkov popestrili z obiskom čokoladnice. Jesen bo tudi v znamenju vinskih zgodb, saj pripravljajo vodeni ogled po sledeh slavnega romana Trte umirajo stoje, ko se bodo udeleženci spomnili zlatih časov ptujskih vinskih trgovcev. V zavodu ponujajo kar 17 različnih tematskih vodenj po mestu in okolici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta