Ptuj: Priljubljena sprehajalna pot do Rance kmalu asfaltirana

Hojka Berlič Hojka Berlič
04.03.2023 04:40

Dravske elektrarne Maribor opravljajo dela na nasipu Ptujskega jezera, kjer je tudi priljubljena rekreacijska pot

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Delavci so v preteklih tednih pot razširili in utrdili.
Hojka Berlič

Številni Ptujčani so opazili, da na delu nasipa Ptujskega jezera od konca mestnega parka do pristanišča Ranca, kjer je med drugim priljubljena sprehajalna in rekreativna pot, že dlje časa potekajo širitvena in utrjevalna dela. Predvsem rekreativni tekači se ob tem sprašujejo, ali je na tej poti res nujen asfalt, ki je za tek manj primeren od mehkejše gramozirane poti.

Za kakšna dela gre, smo povprašali na ptujski občini. Pojasnili so, da so za dela odgovorne izključno Dravske elektrarne Maribor (DEM), ki so upravljavec jezera in nasipa. V DEM odgovarjajo, da na odseku nasipa akumulacijskega jezera Hidroelektrarne Formin urejajo in asfaltirajo pot, "kar bo omogočilo lažje vzdrževanje servisne poti". Vzdrževanje namreč opredeljuje koncesijska pogodba. Ob tem dodajajo, da bo odsek kasneje mogoče uporabljati tudi kot kolesarsko stezo. Očitno kot del Dravske kolesarske poti - Drava bike, ki je sedaj na tem odseku speljana po vzporednih cestah. "Naj poudarimo, da je brežina proizvodnega objekta – akumulacijskega jezera – v prvi vrsti servisna pot in ne rekreacijska površina," so ob tem še zapisali.

Kot še pojasnjujejo v DEM, bodo dela končana, ko bodo vremenske razmere to dopuščale, asfaltne baze so namreč čez zimo zaprte. Dela bodo stala 127 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta