Ptuj: Veliko povpraševanja po brezplačnem varstvu otrok

Hojka Berlič
01.08.2021 04:00
Letos se je ptujska občina že drugo leto zapored odločila za financiranje počitniškega varstva za otroke prve triade s stalnim prebivališčem v občini.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z majicami v barvah Tour de Francea in vragolijami na kolesu je bilo ob našem obisku čutiti duh nedavnih uspehov Tadeja Pogačarja. Foto: Hojka Berlič
Hojka Berlič

In tudi letos športno-zabavne počitnice, kakor jih imenujejo, preživljajo z bratoma Malek in Športno-cirkuškim društvom Eleja. "Rdeča nit - gibanje, šport, cirkus, zabava, ostaja. Spremenili smo le to, da smo iz statičnih animacij, ustvarjalnic dali še večji poudarek na šport, saj so bili otroci v preteklem obdobju tako doma. Njihove spretne prste, ki so jih uporabljali za delo z računalniki, različnimi tablicami, smo izkoristili v druge namene. Dodali smo nekatere športne sheme. Poklicali smo še dodatne strokovnjake. Čeprav se je tako kot lani treba prilagajati razmeram, povezanim z epidemijo. Želja je, da se čim bolj družimo z okoliškimi športniki, strokovnjaki, znanimi osebami," o zasnovi počitnic pravi Gašper Malek.

Druženja s športniki

Vsak dan pa dodajo še kakšno dejavnost, povezano s trenutnim dogajanjem v bližnji in nekoliko bolj oddaljeni okolici. Prav ob našem obisku so se tako posvetili nedavnemu vnovičnemu uspehu Tadeja Pogačarja. Prav tako pa bodo spremljali, obljubljajo, nastope ptujskega atleta Kristjana Čeha na olimpijskih igrah v Tokiu. Tudi letos sodelujejo s ptujskima prostovoljkama Terezijo Vidovič in Marjeto Čič, ki sta nedavno prejeli državno priznanje za svoje delo. "Družili pa se bomo tudi še z drugimi športniki in znanimi osebnostmi, na primer z Dejanom Zavcem. Srečali smo še Kristjana Čeha," dodaja Malek.

Na športno-zabavnih počitnicah se najdej za vsakogar nekaj. Foto: Hojka Berlič
Hojka Berlič

Še vse do konca avgusta

Letos se je sicer prvič zgodilo, da so morali za prijave zapreti enega od terminov, saj so bila razpoložljiva mesta povsem zapolnjena. "Že prvi razpisani termin se je približal temu, tudi drugi je bil lepo zaseden. A naš cilj ni štetje otrok. Cilj je, da k nam pridejo tisti otroci, ki resnično potrebujejo varstvo," poudarja Malek. V vsakem razpisanem terminu, ki bodo na voljo še vse do konca avgusta, je sicer na voljo okoli sto mest.

Čeprav so počitnice v prvi vrsti namenjene otrokom, ki obiskujejo prvo triado osnovne šole, pa je veliko zanimanja tudi za varstvo nekoliko večjih otrok. "V preteklih projektih smo sicer že poskusili tudi z združevanjem otrok iz vseh treh triad osnovne šole, a se je izkazalo, da je vendarle razlika v starosti prevelika, prevelika je razlika v željah, moči otrok. Pa tudi prostora ni dovolj. Zato smo se odločili, da se v prvi vrsti posvetimo najmanjšim, ki jih starši ne morejo pustiti doma brez nadzora. A tudi od otrok, ki obiskujejo razrede višje triade, nismo nikogar zavrnili. Pač v skladu s pogoji, ki so v prijavnici," je še pojasnil Malek. Prijave, dodaja, pa so mogoče tudi neposredno v Športni dvorani Mladika, kjer se počitnice v veliki meri tudi odvijajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta