Ptujčani še zadnjič uživajo v pestrosti okusov Odprte kuhne

Hojka Berlič Hojka Berlič
08.10.2022 18:08

Ptujčani se danes znova z veseljem mudijo v starem mestnem jedru, kjer še zadnjič letos omamno diši po dobrotah z vsega sveta, ki jih prinaša priljubljena Odprta kuhna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odprta kuhna ne pomeni le dobre hrane, temveč tudi priložnost za druženje 
Hojka Berlič

Pred zaključkom jubilejne desete sezone se je Odprta kuhna danes še enkrat oglasila tudi na Ptuju in če sklepamo po ponovnem dobrem obisku so jo Ptujčani tudi vnovič pričakali z odprtimi rokami. Dobro prepoznavna kulinarična tržnica znova gostuje na Mestnem trgu še vse do 21. ure, obiskovalci pa lahko izbirajo med pestro ponudbo jedi z vsega sveta in pijač na več kot 25 stojnicah. Nabor dobrot obsega vse - od svetovne kulinarike Afrike, Indije, Tajske in Kitajske do pristnih domačih klasik kot so štruklji, njoki in bovški krafi ter sodobnih pouličnih umetnin. Manjka pa ne niti širok nabor slaščic, vključno z zrolanim sladoledom, kornetki in španskimi churrosi. Obiskovalci lahko ob tem nazdravijo z izborom vrhunskih vin, kraft piva in drugih osvežujočih pijač.

Odprta kuhna na Ptuju
Hojka Berlič
Odprta kuhna je skozi leta postala eden bolje obiskanih dogodkov na Ptuju
Hojka Berlič
Odprta kuhna na Ptuju
Hojka Berlič

Odličen utrip, dobra prodaja

"Odprto kuhno sem obiskala že večkrat in vedno je mesto polno ljudi. Če se kaj dogaja, očitno ljudje radi pridejo v mesto. Zato ne bi bilo slabo, če bi bilo podobno dogajanje pogosteje," je dejala Ptujčanka Ingrid Marovič. Z veseljem pa se ne vračajo le obiskovalci temveč tudi ponudniki. "Utrip tega mesta je super, ljudje so odprti, prodaja gre odlično. Danes nam tudi vreme služi, ni ne prevroče ne prehladno. Občutek imam, da ljudje tukaj nekoliko pogrešajo raznolikost in to, da pridemo, jim veliko pomeni. Pa tudi nam, saj je v takem vzdušju in ob tako številčnem obisku res lepo delati. Danes naj bi sicer delali do 21. ure, a ne vem, če ne bomo znova že prej vsega razprodali," s pohvalami na račun gostovanja v mestu ni skoparil Jure Vetter iz restavracije Punkt Kotlje.

Odprta kuhna na Ptuju
Hojka Berlič
Odprta kuhna na Ptuju
Hojka Berlič
Odprta kuhna na Ptuju
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta